Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pasztida z pieczarkami

Tekst i foto Effka 16-02-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty? min.?

Składniki:

50 dag pieczarek,
2 cebule,
4 jajka,
2 serki wiejskie,
1 mała śmietana kwaśna,
10 dag parmezanu,
0,5 szkl. mąki,
łyżeczka proszku do pieczenia,
3 dag masła,
ząbek czosnku,
pieprz, sól, bazylia,
bułka tarta

Jak przyrządzić:

Pieczarki podsmażyć na maśle z drobno posiekaną cebulką, czosnkiem i przyprawami. Odstawić do ostygnięcia.
Jajka rozbic mikserem, dodać serek wiejski, starty parmezan,
śmietanę, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ostudzone pieczarki. Wymieszać delikatnie.
Masę przełożyć do wysypanej bułką tartą blaszki, na wierzch ułożyć wiórki masła.
Zapiekać w piekarniku ok. 50 min.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 24.02.2006 Effka

Najlepiej zjeść. Polecam na ciepło jako przekąskę.

Zgłoś 26.03.2012 Latet

Na zimni równie dobra jak na ciepło.