Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Patisony z curry

Tekst i foto edycia 20-07-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
1220 złśredni60 min.średnia

Składniki:

Kilka patisonów, żółty ser 15 dag, śmietana - szklanka, mąka - 2 łyżki, rosół - 1,5 szklanki lub wywar z warzyw, masło 2 łyżki, curry, zielona pietruszka, bułka tarta, 2 żółtka, czosnek do woli.

Jak przyrządzić:

Patisony przeciąć w poprzek. Roztopić masło, podgrzać posiekany czosnek, dosypać 2 łyżki mąki i curry, ciągle mieszając trzepaczką. Dolewać powoli rosół, dodać śmietanę i żółtka, a na końcu połowę sera i natkę. Usunąć z patisonów pestki, ponapełniać, posypać resztą sera, natką i bułką tartą, wstawić do piekarnika i zapiec.

Potrzebne przybory:

nóż, trzepaczka, deska łyżka, garnek

Uwagi:

Skórki najlepiej nie obierać, stanowić wtedy będzie naturalną miseczkę.

Czas przygotowania:

Przygotowanie 20 min, zapiekanie "na oko".
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.