Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pekińska słodko-kwaśna

Tekst i foto obra 29-08-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty40 min.?

Składniki:

- 1 kapusta pekińska,
- 2 łyżki musztardy ostrej,
- 1 łyżka miodu naturalnego płynnego,
- olej,
- czosnek granulowany (ile kto lubi, ale lepiej więcej),
- sól do smaku.

Jak przyrządzić:

Kapustę pekińską szatkujemy i wrzycamy do miseczki. Polewamy ją olejem, miodem i musztardą, posypujemy czosnkiem i solą. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na pół godziny. Potem jemy :)
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 15.03.2006 cienki55

jest pyszna,eksperymentuje-dodałem jabłko,jeszcze lepsze-dalej,pokrołem drobno por -podniosło ostrość smaku.teraz wyśmienita!!!!