Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pekińska z kukurydzą

Tekst i foto dorota 18-02-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
44 złprosty? min.w zależności od kaloryczności użytego majonezu

Składniki:

1/2 kapusty pekińskiej,
1/2 puszki kukurydzy,
3 łyżki majonezu

Jak przyrządzić:

Liście kapusty poszatkować. Kukurydzę odsączyć, dodać do kapusty. Dodać majonez, wymieszać i GOTOWE!!!

Jak podawać?

Jest to surówka, którą podajemy do dowolnego dania obiadowego. Bardzo dobrze komponuje się z pstrągiem i frytkami.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 31.03.2005 afera

robiłam coś podobnego z prażonym słonecznikiem ,czosnkiem i żółtym serem PYCHA

Zgłoś 17.09.2005 mirinda

nic ciekawego, taka sobie.

Zgłoś 02.10.2005 szalona wiki15

Przeciez ten przezpis zrobiloby nawet male dziecko.ale najwazniejsze ze na ten przepis nie trzeba dawac duzo skladnikow i nie zawiera ono zrobienie duzo czasu!!!pozdrowionka

Zgłoś 11.10.2005 baska

Ja do tego dodaje jeszcze ananasa.

Zgłoś 17.11.2005 ania

ja do pekińskiej daję jeszce puszkę czerwonej fasoli, pokrojone surowe pieczarki i sok z cytryny. No i kukurydzę i majonez. Jest Lepsz a 10000%.!!!!!!

Zgłoś 03.03.2006 dusia

a ja dodaję pomidora i zamiast majonezu sos sałatkowy knorra.

też pychotka, spróbujcie

Zgłoś 12.02.2008 szarlott

Afera-opowiedz proszę o tej wersji z prażonym słonecznikiem i serem żółtym?? Bardzo mnie zaciekawiłas-musi byc pyszne...

pozdr