Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pekińska z pietruszką

Tekst i foto malina 23-11-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty? min.?

Składniki:

Kapusta pekińska, natka pietruszki, czosnek, cytryna, łyżka oliwy.

Jak przyrządzić:

Kapustę pokroić, sok z cytryny wycisnąć do osobnego naczynia i dodać do niego 2-3 ząbki czosnku (zmiażdżonego lub bardzo drobno posiekanego). Bardzo drobno posiekać sporą ilość pietruszki (im więcej, tym lepiej). Pietruszkę dodać do kapusty, zalać wcześniej przygotowanym sosem, dodać trochę oliwy i wymieszać. Można delikatnie posolić.

Uwagi:

Sałatka jest najlepsza, kiedy się "przegryzie", można ją przygotować nawet dzień wcześniej.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 23.11.2006 jjanuska

Wszystko Ok ,! tylko zamiast czosnku /nie znosze zapachu/kroję do kapusty porę. polecam bardzo smaczne