Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pekińska z wędzonym kurczakiem

Tekst i foto kajka 04-12-2003

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?15 złprosty15 min.średnio dużo

Składniki:

- duza główka kapusty pekińskiej,
- wędzona pierś kurczaka,
- słoik marynowanej cebulki,
- majonez,
- sól, pieprz.

Jak przyrządzić:

Kapustę drobno poszatkowaną, łączymy z drobno pokrojonym w kostkę kurczakiemi odsączonymi z zalewy cebulkami. Przyprawiamy solą pieprzem i mieszamy z majonezem.

Potrzebne przybory:

Nóż, deska, salaterka.

Jak podawać?

Salatka najlepiej smakuje po kilku godzinach od zrobienia, znakomita na wiele okazji: od przyjęcia bankietowego do grila w ogrodzie przy piwie.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 20.02.2004 Iwona

ja dodaje jeszcze puszkę kukurydzy jest super i łyżeczke sosu czosnkowego

Zgłoś 08.06.2004 Kara

brzmi nieźle:):)

Zgłoś 21.08.2005 rita

Zgłoś 18.11.2005 dezynwoltura

Super sałatka. Wszystkim bardzo smakowała, dodałam tam nie tylko marynowaną cebulkę, ale też marynowaną mieszankę warzywną (ogórki, papryka, marchewka, seler, groszek). MNIAM.

Zgłoś 08.01.2006 Anitra

Ta sałatka jest naprawdę pyszna!!!!