Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pełnia lata

Tekst i foto Blue7 13-04-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty? min.?

Składniki:

- 3 pomidory,
- ½ świeżego ogórka (lub 2-3 małe ogrodowe),
- kilka listków sałaty,
- 2 dość duże ząbki czosnku,
- niewielka cebulka,
- świeży koperek,
- ew. ogórek małosolny,
- papryka,
- odrobina kapusty białej lub pekińskiej,
- rzodkiewki,
- ew. odrobina natki,
- sok z cytryny,
- łyżka oliwy z oliwek (niekoniecznie),
- kilka łyżek oleju słonecznikowego,
- sól, pieprz.

Jak przyrządzić:

Pomidory, ogórki obrać ze skórki i pokroić. Sałatę porwać na kawałki. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę. Dodać posiekany koperek i natkę, sok z cytryny. Posolić, polać oliwą i olejem, wymieszać.

Jak podawać?

Schłodzoną.

Uwagi:

Najsmaczniejsza letnia sałatka obiadowa.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 14.04.2004 Blue7

Nie wiem czemu moderator(?) rozdzielil mi skladniki na odrebne punkty.

ogórek małosolny, papryka, odrobina kapusty białej lub pekińskiej, rzodkiewki, odrobina natki - wszystkie te skladni... Pokaż więcej

Nie wiem czemu moderator(?) rozdzielil mi skladniki na odrebne punkty.

ogórek małosolny, papryka, odrobina kapusty białej lub pekińskiej, rzodkiewki, odrobina natki - wszystkie te skladniki podalam jako nieobowiazkowe!