Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pieczarki faszerowane

Tekst i foto orlik 20-02-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty60 min.?

Składniki:

50 dag pieczarek, 2 duże cebule, 30 dag mięsa mielonego, jajko, bułka tarta, olej do smażenia

Jak przyrządzić:

Pieczarki dokładnie umyć, odciąć ogonki i wydrążyć w środku. Mięso mielone podsmażyć na patelni, dodać cebulę oraz posiekane ogonki pieczarek. Pieczarki faszerujemy mięsem, panierujemy w jajku i bułce tartej. Następnie wkładamy na rozgrzany olej i pieczemy z dwóch stron do zrumienienia.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 04.03.2006 mandarynka1979

Polecam!!! Tez pieczarki faszerowane robię i są naprawde pyszne! palce lizac!

Zgłoś 26.03.2006 purplesparkle

a ja podobne robię ale jeszcze plasterek sera żółtego na wierzch dodaje jak juz sie mięsko przypiecze. przepis pycha a na dodatek łatwo i szybko :)

Zgłoś 01.09.2009 Jacco

Proponuję zamiast bułki tartej i jajka zrobić ciasto.

Piwo (tak piwo zamiast wody czy jakiegoś mleka:)) mąka,jajko,sól,pieprz,papryka i ja daje koniecznie oregano.Proporcji nie podaje, bo ... Pokaż więcej

Proponuję zamiast bułki tartej i jajka zrobić ciasto.

Piwo (tak piwo zamiast wody czy jakiegoś mleka:)) mąka,jajko,sól,pieprz,papryka i ja daje koniecznie oregano.Proporcji nie podaje, bo zależy ile ma być pieczarek.Ciasto powinno być lejące ale też na tyle gęste żeby oblepiało pieczarkę.

Zgłoś 28.10.2012 artur1854

a ja proponuję na farsz:

-pokrojone w drobną kosteczkę nóżki od pieczarek;

-pokrojona w drobną kosteczkę 1 średnia cebula;

-pieczarki i cebulka smażone na złocisty kolor na maś... Pokaż więcej

a ja proponuję na farsz:

-pokrojone w drobną kosteczkę nóżki od pieczarek;

-pokrojona w drobną kosteczkę 1 średnia cebula;

-pieczarki i cebulka smażone na złocisty kolor na maśle (czosnkowym lub o smaku smażonej cebulki);

-20 dkg twardego żółtego sera (ja używam Goudy) zetrzeć na średniej tarce w wiórka;

-opcjonalnie 10 dkg szynki lub polędwicy sopockiej pokrojonej w drobną kosteczkę(dodajemy do smażonych nóżek i cebuli na ok. 5 min przed końcem);

wykonanie:

-smażone nóżki, cebulę oraz wędlinę odstawić do wystygnięcia;

-dodać tarty żółty ser i dokładnie wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem.....i TAADAAAAAM!!!!!!!-mamy farsz

Nafaszerowane pieczarki najlepiej "podwójnie" panierować w bułce tartej (i nie używajcie żadnej mąki), wrzucać na rozgrzany olej, tak żeby pieczarka zatopiona była do połowy.

Pieczareczki, które zrobiłem w ten sposób zyskały bardzo duże uznanie w gronie znajomych:)

Zgłoś 28.10.2012 artur1854

a ja proponuję na farsz:

-pokrojone w drobną kosteczkę nóżki od pieczarek;

-pokrojona w drobną kosteczkę 1 średnia cebula;

-pieczarki i cebulka smażone na złocisty kolor na maś... Pokaż więcej

a ja proponuję na farsz:

-pokrojone w drobną kosteczkę nóżki od pieczarek;

-pokrojona w drobną kosteczkę 1 średnia cebula;

-pieczarki i cebulka smażone na złocisty kolor na maśle (czosnkowym lub o smaku smażonej cebulki);

-20 dkg twardego żółtego sera (ja używam Goudy) zetrzeć na średniej tarce w wiórka;

-opcjonalnie 10 dkg szynki lub polędwicy sopockiej pokrojonej w drobną kosteczkę(dodajemy do smażonych nóżek i cebuli na ok. 5 min przed końcem);

wykonanie:

-smażone nóżki, cebulę oraz wędlinę odstawić do wystygnięcia;

-dodać tarty żółty ser i dokładnie wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem.....i TAADAAAAAM!!!!!!!-mamy farsz

Nafaszerowane pieczarki najlepiej "podwójnie" panierować w bułce tartej (i nie używajcie żadnej mąki), wrzucać na rozgrzany olej, tak żeby pieczarka zatopiona była do połowy.

Pieczareczki, które zrobiłem w ten sposób zyskały bardzo duże uznanie w gronie znajomych:)