Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Pieczarki faszerowane serem lazur

Tekst i foto Julcia 27-06-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złwymagający10 min.?

Składniki:

pieczarki,
ser lazur,
starty drobno na tarce ser żółty gouda,
odrobina masła,
czosnek,
sól,
pieprz,
zielona pietruszka lub tymianek - jak ktoś lubi

Jak przyrządzić:

Pieczarki obieramy ze skórki.
Z serów, masła i czosnku robimy pastę.
Pieczarki solimy, pieprzymy i faszerujemy masą, posypujemy tymiankiem lub pietruszką.
Zawijamy w folię i kładziemy na grill.
Można też takie pieczarki opanierować w bułce i jajku i usmażyć na patelni.

Jak podawać?

Podawać w folii, wybornie smakują z czerwonym wytrawnym winem. Smacznego!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 06.07.2006 Irek

to jest wspaniałe często to robie i eksperymentuję z róznymi przyprawami zależności od gustu i pory dnia

bardzo polecam

Zgłoś 25.07.2006 Maja

Brzmi super.Jutro mam gości na grillu to wypróbuję

Zgłoś 31.03.2007 Brydzia

Wspaniałe, pobiły wszelkie inne dania z grila, polecam tym którzy chcą zabłysnąć czymś innym przed znajomymi.