Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Pieczarki z grilla

Tekst i foto szpinakowa 05-06-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty? min.?

Składniki:

duże kapelusze pieczarek, ser feta, czosnek, sól, pieprz

Jak przyrządzić:

Odciąć nóżki od pieczarek i układać kapelusze pieczarek "do góry nogami". Włożyć do każdego po kosteczce sera feta (tak by wypełniała wgłębienie kapelusza). Posypać ser pokrojonym w drobną kostkę czosnkiem, solą i pieprzem, nie obracać, żeby ser nie wypadł. Podawać, jak pieczarka zmięknie.

Jak podawać?

Jadłam to solo, ale myślę, że to może być ciekawą przystawką do innych dań z grilla.

Czas przygotowania:

Zależy od ognia.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 01.09.2006 PRAWDZIWA Martana

Jesli odetniemy nozki to nie bedzie miejsca na ser i przyprawy. Pieczarkowe nozki powinno sie delikatnie rzchustac palcami, wtedy wyjda cale a z kapelusza zrobi sie pojemna miseczka na ser, bocz... Pokaż więcej

Jesli odetniemy nozki to nie bedzie miejsca na ser i przyprawy. Pieczarkowe nozki powinno sie delikatnie rzchustac palcami, wtedy wyjda cale a z kapelusza zrobi sie pojemna miseczka na ser, boczek czy inne smakolyki, ktore lubimy, pozdrawiam i polecam moje wskazowki pieczarkowe w dziale - inne (nie ma to jak autoreklama:)).

Zgłoś 04.07.2007 irkos

eksperymentowałem :) z "małego ognia" są lepsze, dodaję odrobinę masełka pod ser. dla mnie pycha