Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pieczeń z filetów rybnych

Tekst i foto Dorota 24-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
430 złprosty30 min.niska

Składniki:

1 kg łososia lub karmazyna, ocet, sól, 1 mała puszka koncentratu pomidorowego, 2 drobno posiekane cebule, 50 g boczku wędzonego (można zmniejszyć ilość lub dodać szynkę) pokrojonego w drobną kostkę, ok. 25 g margaryny, 1 łyżka bułki tartej i 1 łyżka parmezanu

Jak przyrządzić:

Filety należy opłukać pod zimną wodą, osuszyć, przełożyć do dużej miski, skropić octem i lekko oprószyć solą. Odstawić na 10 minut do naciągnięcia. Jeden płat ryby układamy na dnie naczynia, smarujemy grubo koncentratem pomidorowym. Kładziemy szynkę i cebulę, i przykrywamy drugim płatem. Wstawiamy do średnio nagrzanego piekarnika lub większego naczynia z wodą, aby ryba gotowała się na parze. W piekarniku powinna pozostać 30-40 minut w temp. 225 st. C. W przypadku gotowania na parze o 10 minut krócej. Podajemy z surówkami. Ziemnaczki zostawiamy rodzinie.

Uwagi:

Smacznego.

Czas przygotowania:

Danie bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu, nie wymaga doświadczenia, a zawsze się udaje.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.