Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pierś kurczaka w musztardowej skórce

Tekst i foto Justa & Maciek 06-02-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4? złprosty40 min.średnia

Składniki:

4 piersi z kurczaka,
sól, świeżo zmielony pieprz, curry,
2 białka,
łyżka gruboziarnistej musztardy,
łyżka średnio ostrej musztardy,
czubata łyżka bułki tartej,
20 g masła,
pęczek szczypiorku

Jak przyrządzić:

Piersi kurczaka umyć, przyprawić solą, pieprzem i curry. Ułożyć w formie do pieczenia. Z białek ubić sztywną pianę. Musztardę wymieszać z bułką tartą i solą, połączyć z białkami.
Masę z białek rozsmarować na piersiach kurczaka. Na wierzchu ułożyć płatki masła.
Piec w temp. 180-200 stopni ok. 20-25 min.
Na talerzu posypać obficie posiekanym szczypiorkiem.

Jak podawać?

Z ziemniaczkami lub frytkami i sezonową surówką.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 08.02.2006 Martana

Zazwyczaj sie rozwodze ale tym razem bedzie krotko, bo mnie przytkalo - TO JEST ZNAKOMITEEEEEEEE!

ps - na dol naczynia tez troszke masla by sie przydalo, odrobinka, pozdrawiam.

Zgłoś 08.02.2006 Justa & Maciek

Faktycznie. Zapomniałam wspomnieć o masle :). Cieszę się, że smakowało. Pozdrawiam

Zgłoś 06.08.2006 renee

Dzisiaj zrobiłam - bardzo smaczne, szybkie jedzonko. Polecam