Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Pierś kurczaka w zaprawie miodowo-musztardowej

Tekst i foto Basiarek 12-08-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprostyok. 30 min.?

Składniki:

Pierś kurczaka,
sól,
przyprawy do kurczaka lub inne,
musztarda,
miód,
olej.

Jak przyrządzić:

Pierś z kurczaka posypujemy przyprawami. Następnie przygotowujemy zaprawę miodowo-musztardową. W tym celu mieszamy (w proporcji 2:1) musztardę i miód, dodajemy olej (ok. 2-3 łyżek) oraz przyprawy. Gdy zaprawa jest już gotowa, polewamy nią piersi z kurczaka – tak, aby były jednomiernie pokryte. Pozostawiamy na ok. 1-2 dni.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 15.08.2005 franek

dobra uwaga :), to zalezy ile ma ta piers, im starsza tym bardziej zywotna i szybciej bedzie sie poruszac, jezeli jest swieza to nie ma bata bedzie trzeba jej pomoc i polozyc na grillu :P

Zgłoś 24.08.2005 Basiarek

hehe.Bardzo śmieszne.Co sprytniejsi skumali że po tym czasie można już piec na grilu(ok 30 min):)i zdecydowanie trzeba jej pomóc się tam znaleźć, ale dzięki za komentarze.Pozdr.

Zgłoś 14.04.2007 Pszczola

Przed chwilą zjedliśmy. Było bardzo pyszne! Mieliśmy dwa rodzaj kurczaka i ten był zdecydowanym faworytem!