Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Piersi kurczaka w sosie gulaszowym

Tekst i foto IGA-P-N 22-10-2003

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4 porcje10 złprosty20 min.średnio dużo

Składniki:

- 2 piersi kurczaka,
- 1 fix do gulaszu "Knorra" (najlepszy),
- 2 torebki ryżu.

Jak przyrządzić:

1. Piersi kroimy w kostke lub paski (do wyboru).
2. Wszystko zalewamy Fix-em rozpuszczonym w wodzie)gotujemy na małym ogniu przez ok. 20 min
(mozna tez wszystko włożyć do naczynia żaroodpornego i umieścić w piekarniku).
3. W tym czasie gotujemy ryż innym garnku.

Jak podawać?

Na ciepło - wyłożony ryż polewamy gulaszem.
SMACZNEGO!

Uwagi:

Podajemy z ryżem - może być jako danie głowne lub na gorąca kolację.

Jezeli zdecydujemy się robić w piekarniku -wówczas Fix rozpuszczamy w 250 ml smietanki 12% lub 18%.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 05.02.2004 lalapupi

Zrob leniwcu sam kurde sos, wtedy zamieszczaj przepis.

Ty tekie swinstwo z torebki napakowane chemikaliami nazywasz "gulaszem"???

Zgłoś 30.04.2004 IGA-P-N

Jeżeli nie masz zbyt wiele czasu na gotowanie -mozesz się pobawić.

Wiele osób spieszy się i bez przerwy goni -to jest szybkie ,,,,nie musisz z niego korzystać.Ciekaw co mozesz zaproponowa... Pokaż więcej

Jeżeli nie masz zbyt wiele czasu na gotowanie -mozesz się pobawić.

Wiele osób spieszy się i bez przerwy goni -to jest szybkie ,,,,nie musisz z niego korzystać.Ciekaw co mozesz zaproponować ciekawego??