Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Piersi w sosie pomidorowym

Tekst i foto sochan 11-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?15 złprosty25 min.?

Składniki:

Pierś z kurczaka, włoski koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, bazylia, czosnek, oliwa z oliwek, ryż.

Jak przyrządzić:

Pokroić pierś na małe kawałeczki i zmażyć na patelni, w trakcie smażenia posypać czosnkiem. Ryż ugotować. By lepiej smakowało, można dodać kostkę rosołową. Sos pomidorowy gotować na wolnym ogniu, dodać sól, pieprz, bazylię do smaku. Gdy zacznie bulgotać, dodać usmażoną pierś. Potrzymać na bardzo małym ogniu ok. 5 min. Wyłożyć ryż na talerz i polać wczystko sosem z kurczakiem, można, jak ktoś lubi, posypać żółtym serem.

Uwagi:

Koncentrat typu primo gusto, mogą być też pomidory z puszki, ale czas przygotowania się wydłuży.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.