Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Piersi z kapustą kiszoną

Tekst i foto niuuunia 20-11-2009

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
425 złprosty45 min.-

Składniki:

2 duże piersi kurczaka, 0,4 kg kapusty kiszonej, 100 ml czerwonego wytrawnego wina, 125 g pieczarek, 1 cebula, przyprawy: 3 ziarenka ziela angielskiego, 2 liście laurowe, czosnek, majeranek, pieprz ziarnisty.

Jak przyrządzić:

Na patelni podsmażyć cebulę na oleju z masłem, dodać pokrojone w plasterki pieczarki i dusić aż odparują. Dodać pokrojone w kostkę piersi, podsmażyć, dodać ziele angielski, pokruszone liście, czosnek, majeranek oraz pieprz i podsmażyć kilka minut. Następnie dodać opłukaną i pokrojoną kapustę, po chwili dolać wino i dusić do odparowania. Dodać ketchup i wodę przegotowaną tak by pokryła potrawę i dusić pod uchyloną pokrywką do miękkości.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.