Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Piersi z kurczaka w sosie serowo-gruszkowym

Tekst i foto kasia 28-03-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
415 złprosty? min.wysoka

Składniki:

4 piersi z kurczaka, duża puszka gruszek w syropie, 2 opakowania twarożku ziołowego, pieprz, sól, olej do smażenia

Jak przyrządzić:

Kurczaka obsmażyć na rumiano z każdej strony, później zmniejszyć ogień i zalać syropem z osączonych gruszek. Dusić 30 min. Wyjąć kurczaka z syropu, dołożyć twarożek do syropu, doprawić solą i pieprzem i mieszając, zagotować. Włożyć z powrotem kurczaka i wszystko razem zagotować. Mięso przed smażeniem oprószyć solą i pieprzem i przygotowywać w garnku. SMACZNEGO.

Jak podawać?

Podawać z krokietami z ziemniaków. polać sosem i gorącymi gruszkami pozostałymi z syropu.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.