Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pikantne mielone na sposób indyjski

Tekst i foto yachoo 12-12-2002

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty30-40 min.?

Składniki:

- paczka mięsa mielonego,
- 1/2cebuli,
- czerstwa bułka - namoczona w wodzie,
- 1 jajko,
- 1 łyżka pasty Pataks - Pikle z limonek bardzo ostre do nabycia w delikatesach orientalnych ,
- sól i pieprz do smaku,
- bułka tarta.

Jak przyrządzić:

Cebulę siekamy w kosteczkę przysmażamy na oleju
Mięso wrzucamy do naczynia dodajemy jajko
oraz łyżeczkę ostrych pikli z limonek "Pataks"
Wyrabiamy i mieszamy składniki formując kotlety
Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym
tłuszczu na złoty kolor.

Jak podawać?

Jak zwykłe kotlety mielone :)

Uwagi:

Kotlety dzięki dodaniu naszej pasty nabiorą
typowego dla kuchni indyjskiej aromatu min: kozieradki oraz co najważniejsze staną się potrawą pikantną a naet bardzo pikantną zalecane spożywanie ze szklanką wody.
Smacznego !!!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 15.10.2005 konczita

wyglada super, bulke mozna darowac, ale zamiast wody to piwo chlodniutkie :)