Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pikle z curry

Tekst i foto wolek68 01-09-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty3 min.?

Składniki:

5 szklanek wody, 1 szklanka octu 10%, 1,5 szklanki cukru, 1,5 łyżki soli, 2 łyżki curry, cebula, zielony seler, ogórki.

Jak przyrządzić:

Na dno słoika włożyć listek selera i plaster cebuli.
Ogórki obrać z skórki, pokroić w ćwiartki i wkładać do słoika. Pasteryzować do 3 minut.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 09.08.2009 gAGA

ROBILAM, SA SUPER

POLECAM MNIAM , MNIAM

Zgłoś 25.08.2010 bat

Robię podobnie, mam ciut inne proporcje, ale "używam" duże ogórki, które obieram, kroję wzdłuż na 4 części i ziarna wyzrzucam. Pasteryzuję do 4 minut słoiki, żeby pikle były cgrupkie a... Pokaż więcej

Robię podobnie, mam ciut inne proporcje, ale "używam" duże ogórki, które obieram, kroję wzdłuż na 4 części i ziarna wyzrzucam. Pasteryzuję do 4 minut słoiki, żeby pikle były cgrupkie a nie rozgotowane