Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pilaw po grecku

Tekst i foto aisa 22-12-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
220 złprosty20 min.?

Składniki:

2 filety z kurczaka (25 dag), 1 cebula, 1 kostka rosolku drobiowego, 3 lyzki masla, 3 lyzki ryzu, 3 lyzki koncentratu pomidorowego, 3 lyzki smazonych pieczarek, 1 groszek konserwowy.

Jak przyrządzić:

Filety pokroic w paski, cebule w kostke i podsmazyc na masle. Umyc ryz i dodac do podsmazonego miesa. Smazyc tak dlugo az ryz wchlonie tluszcz. Dodac przecier oraz rosolek rozpuszczony w 1 szklance wody. Zalac mieso i gotowac na malym ogniu przez 20 min. Na koniec dodac smazone pieczarki i groszek.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Podawac z surowkami, np. kapusta pekinska.

Uwagi:


Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 03.02.2007 ale o co biega?

Umyc ryz? he?

Zgłoś 11.12.2007 Alik

Sprobuj przelac kilka razy ryz zimna woda, zobaczysz ze woda bedzie mleczno biala. To tak jak przy przyzadzaniu ryzu na sushi, tez sie go plucze do uzyskania czystej wody.