Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pomidorki pod pierzynką

Tekst i foto Grażka 17-08-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty15-20 min.-

Składniki:

pomidory średniej wielkości,
żółty ser,
majonez, odrobinka śmietany, czosnek, sól, pieprz

Jak przyrządzić:

Pomidory kroimy w ósemki lub grubsze półplastry. Układamy je na półmisku. Polewamy je (dość obficie) sosem: majonez, śmietana, czosnek (ząbek lub dwa), sól i pieprz do smaku. Wierzch posypujemy serem żółtym startym na tarce o grubszych oczkach.

Potrzebne przybory:

nóż, łyżka i tarka

Uwagi:

Sałatka ładnie wygląda w przezroczystym półmisku.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 19.08.2006 AnkaK

Robię podobnie z tym tylko,że pomidory obieram ze skórki,kroję w plastry, każdy solę,smaruję wyciśniętym czosnkiem,majonezem i na to starty żółty ser.

Danie - pycha! Do tego bułka z maseł... Pokaż więcej

Robię podobnie z tym tylko,że pomidory obieram ze skórki,kroję w plastry, każdy solę,smaruję wyciśniętym czosnkiem,majonezem i na to starty żółty ser.

Danie - pycha! Do tego bułka z masełkiem.

Zgłoś 29.01.2008 karola

Fantastyczne pomidorki. Polecam wszystkim czosnkowym smakoszom!