Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Poncz ananasowo – imbirowy na walentynki

30.11.2011

Sok ananasowy smakuje wybornie na ciepło, a taki napój, przygotowany z dodatkiem kilku ognistych składników, może wiele. Szczególnie w walentynki. Ten gorący, pikantny poncz rozgrzewa a dodatkowo jest wspaniałym źródłem bromeliny, czyli magicznego enzymu ułatwiającego trawienie. Imbir, którego w ponczu zabraknąć nie może, wzmacnia układ odpornościowy, działa wspaniale na krążenie.
Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
414 złprosty12 min.średnia

Składniki:

1 litr soku ananasowego,
mały kawałek imbiru,
1 łyżka miodu,
¼ łyżeczki pieprzu,
8 goździków,
kawałek kory cynamonowej.

Jak przyrządzić?

Do rondelka wlewamy sok, dodajemy miód, starty imbir, goździki, pieprz i cynamon.

Całość doprowadzamy do wrzenia.

Zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 10 minut.

Przed podaniem przecedzamy.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 17.04.2012 ola

az slinka cieknie, ale nie nie nie, wakacje za pasem, trzeba wage zrzucac a nie przybierac

Zgłoś 17.04.2012

Babeczki są ok;) Tu mam cos jeszcze lepszego. Ta wiedza otworzy Ci oczy www.steelfuckers.blogspot.com

Zgłoś 17.04.2012 Gabi

Może smakowo są dobre, ale nie mają apetycznego wyglądu, są nie dopracowane.

Zgłoś 18.04.2012 Znafca babeczkóf

Babeczki w naturze występują w kilku smakach ale najważniejsze to : Śledziowy, karpiowy i szprotkowy. Każdy z tych trzech smaków bywa zabarwiony pomidorową nutką zwaną też sosem indiańskim.

<... Pokaż więcej

Babeczki w naturze występują w kilku smakach ale najważniejsze to : Śledziowy, karpiowy i szprotkowy. Każdy z tych trzech smaków bywa zabarwiony pomidorową nutką zwaną też sosem indiańskim.

Smacznego !

Zgłoś 11.04.2013 Babeczka w czwartym smaku

Ja podjeżdżam trochę śledzikiem.