Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Prosty przepis na biszkopt

Tekst i foto Wiola 17-03-2003

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty15-20 min.?

Składniki:

- 5 jajek,
- niepełna szklanka cukru,
- szklanka dwie łyżki mąki,
- szczypta soli.

Jak przyrządzić:

Oddzielamy żółtka od białek. Do białek dodajemy szczyptę soli i bijemy sztywną pianę. Gdy piana jest tak szczywna ,że nie spływa po odwróceniu miski do góry dnem, ciągle miksując dodajemy cukier. Miksujemy kilka minut aż masa ,znów będzie sztywne i dodajemy żółtka. Miksujemy przez kolejne kilka minut, do moment gdy powstała masa zacznie gęstnieć. Następnie wysypujemy mąkę na sitko i potrochu "sitkujemy" mąkę na ciasto lekko mieszają. Po dodaniu wszystkiej mąki, ciasto wylewamy do prodiża z dnem wysmarowanym masłem lub margaryną. Pieczemy około 40-45 minut w temperaturze 180 stopni.

Jak podawać?

Ciasto jest pyszne z każdą masą .

Uwagi:

Gdy ciasto jest dobrze ubite, przy mieszaniu podczas dodawania mąki powstają bąble.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 16.04.2003 Wiola

Nigdy nie dodaję do tego biszkoptu proszku do pieczenia i zapewniam że jest pulchny i zawsze mi wyrasta jak na drożdżach! Spróbujcie!!!!!!!

Zgłoś 15.04.2003 aga d

a gdzie proszek do pieczenia biszkopt musi być pulchny

Zgłoś 13.04.2003 bogdan502

zawsze dodaję proszku do pieczenia czy ten biszkopt bez proszku wyjdzie ?

Zgłoś 21.03.2003 lila

Dla mnie biszkopt ktory zawsze wychodzi to:4jaja,0,5szkl cukru,3lyzki maki zwyklej,3lyzki ziemniaczanej.Bialka ubic na sztywno dodac cukier ubijac dalej dodajac po jednym zoltku.Na koncu make le... Pokaż więcej

Dla mnie biszkopt ktory zawsze wychodzi to:4jaja,0,5szkl cukru,3lyzki maki zwyklej,3lyzki ziemniaczanej.Bialka ubic na sztywno dodac cukier ubijac dalej dodajac po jednym zoltku.Na koncu make lecz juz wymieszac lyzka nie mikserem.Piec ok 30minut w 180°^.bokow tortownicy nie smarowac tluszczem wtedy urosnie plaski idealny do torta

Zgłoś 18.03.2003 Wiola

No pewnie że jest proste! I zawsze wychodzi To tylko kwestia dobrego ubicia składników i lekkiego wymieszania na końcu z mąką.

Zgłoś 17.03.2003 asitek

jutro bede robic bo jest rewelacyjnie proste

Zgłoś 22.11.2003 Enchilada

Znam najprostszy pod słońcem przepis na biszkopt. 4 jaja, 1 szkl. cukru, 1,5 szkl. mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Jaja zmiksować z cukrem, dodać mąkę z proszkiem, do tortownicy i prodiża... Pokaż więcej

Znam najprostszy pod słońcem przepis na biszkopt. 4 jaja, 1 szkl. cukru, 1,5 szkl. mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Jaja zmiksować z cukrem, dodać mąkę z proszkiem, do tortownicy i prodiża (ja piekę w prodiżu ok. 30 min).Nawet takiemu antytalenciu kulinarnemu jak ja wychodzi, polecam

Zgłoś 05.12.2011 ewoludek

Przepis rewelacyjny i faktycznie nie trzeba żadnego proszku do pieczenia!! Należy tylko trzymać się przepisu i rad które zawiera!!

Zgłoś 22.06.2004 malenstwo78

to szklanka czy dwie lyzki tej mąki??a moze szklanka i dwie lyzki???a jakiej maki??bo ja na makach to sie wcale a wcale nie znam:P a tak na marginesie,to mam bardzo latwe ciasto i pyszne jak ni... Pokaż więcej

to szklanka czy dwie lyzki tej mąki??a moze szklanka i dwie lyzki???a jakiej maki??bo ja na makach to sie wcale a wcale nie znam:P a tak na marginesie,to mam bardzo latwe ciasto i pyszne jak nie wiem co:)warstwowo wyglada ono tak: najpierw biszkopcik,potem krem do kapratki(najlepiej taki "gotowy" tylko do zmieszania z mlekiem i ubicia mikserem),potem znow biszkopcik,potem galaretka(truskawkowa ) no i oczywiscie w galaretce zatopione truskawki(połówki badz cale).pychota!!!!!!! niby takie proste i zwykle,a NIEBO W GĘBIE:)

Zgłoś 11.07.2004 Loree

wiem, ze moze wyjde na kretynke, ale nigdy nie piekłam ciasta w prodiżu i....moze ktos mi powie czy trzeba go nagrzewac przed wylaniem ciasta???

Zgłoś 23.08.2004 Baska- Niemcy

faktycznie proste tylko szkoda ze nie ma przepisu na mase musze upiec torta na ur. dla trzech osob

Zgłoś 14.10.2010 kasiek

super przepis szybki i smaczny:) pozdrówka

Zgłoś 12.02.2005 Sylwia

Rzeczywiscie, to swietny przepis. Patrze przez szybke i widze jak rosnie...a mi serce rosnie!

Zgłoś 22.02.2005 Moka

Spoko! Ja mam 19 lat i dziś pierwszy raz wchodzę do kuchni z zamiarami zrobieniem czegoś samodzielnie! No i wypadło na biszkopt! I na bank spieprzę sprawę :PPP

Zgłoś 01.05.2005 gesiu

niemam

Zgłoś 01.05.2005 Michał

Nie trzeba dodawać żadnej chemii - żadnego proszku do pieczenia!

Zgłoś 19.03.2006 saint

ile trzeba tej mąki??

Zgłoś 02.06.2005 kate

biszkopt wyszedł bossski! por raz pierwszy w życiu wyszedł tak dobry. polecam!

Zgłoś 16.06.2005 mikita

GORĄCO POLECAM!!!!!!!pierwszy raz piekłam biszkopt i wyszedł mi lepszy niż przysłowiowej "babci"!!!!naprawdę zero chemii a jest wyśmienity!!gratulacje i ukłony dla Wioli:):):)

Zgłoś 15.09.2005 grafia

to w koncu szklanke czy 2 łyzki maki a moze to i to???? bo tam jest niejasno w przepisie.. pozdrawiam

Zgłoś 12.10.2005 Karola

No właśnie mi się piecze biszkopt wg tego przepisu ale dodałam trochę proszku do pieczenia i cukru waniliowego. Zobaczymy co wyjdzie bo bedę robić tort. A cha. Ktoś tu pisał o masie to polecam g... Pokaż więcej

No właśnie mi się piecze biszkopt wg tego przepisu ale dodałam trochę proszku do pieczenia i cukru waniliowego. Zobaczymy co wyjdzie bo bedę robić tort. A cha. Ktoś tu pisał o masie to polecam gotowe kremy "Delecta" o różnych smakach ( ja teraz bede robić z tyramisu), wystarczy dodać mleko i masło, i koniec. Pycha!!!!

Zgłoś 12.10.2005 Karola

To jeszcze ja. Piszecie że nie wiecie czy szklanka mąki, czy dwie łyżki... ej, halo??!! - to logiczne że szklanka i dwie łyżki mąki. Jak mogłyby być tylko dwie łyżki? trochę pomyśleć trzeba... n... Pokaż więcej

To jeszcze ja. Piszecie że nie wiecie czy szklanka mąki, czy dwie łyżki... ej, halo??!! - to logiczne że szklanka i dwie łyżki mąki. Jak mogłyby być tylko dwie łyżki? trochę pomyśleć trzeba... nawet przy pieczeniu!

Zgłoś 14.10.2005 czubii

tam ma byc szklanka i dwie lyzki maki czy szlanka lub dwie lyzki??

Zgłoś 05.05.2012 czarli

bardzo dobry przepis prosty jak przysłowiowa konstrukcja cepa:) biszkopcik wyszedł super dodałam tylko troszkę cukru waniliowego i jest na prawdę pyszny i pięknie wyrósł bez żadnych proszków do ... Pokaż więcej

bardzo dobry przepis prosty jak przysłowiowa konstrukcja cepa:) biszkopcik wyszedł super dodałam tylko troszkę cukru waniliowego i jest na prawdę pyszny i pięknie wyrósł bez żadnych proszków do pieczenia :) polecam

Zgłoś 21.12.2005 Marcin vel KruQ

Już mi żona zajechała mikser przez te "kilka" minut. Polski producent "Z" pisze żeby nie chodził mikser dłużej niż 10 minut... a potem 20 minut przerwy

Zgłoś 15.03.2006 Zuza

Co znaczy 'szklaanka dwie łyżki mąki '

Zgłoś 18.05.2006 Aga

Swietny przepis jak prosto i smacznie:) polecam goraco

Zgłoś 08.06.2006 Olizda

ja mam 13 lat i nie wiem czy ten przepis nie jest dla mnie za trudny

Zgłoś 11.06.2006 Ana

Szklanka mąki i 2 łyżeczki proszku do pieczenia.

Pozdrawiam

Zgłoś 25.06.2006 kari

rewelacyjny przepis! nigdy dotad nie udal mi sie biszkopt. super !!!

Zgłoś 27.06.2006 donald

biszkopt jest pyszny dodać jeszcze skurke z cytryny i pycha

Zgłoś 01.07.2006 Becks

wypasiony ten biszkopt :] POLECAAAAAAAM

Zgłoś 05.08.2006 Echnaton

No własnie pieke tego plaka:D:D haha zobacazymy co to mi wyjdzie.

dziękować z góry za przepis;*

z poważaniem JA.

Zgłoś 25.02.2007 asia

a czy biszkopt wkłada się do nagrzanego piekarnika?

Zgłoś 12.09.2006 _anusia125_

super wychodzi ciasto polecam to moj debiut naprawde łatwe i super rośnie z tym, że troche zweryfikowałam przepis dodałam łyżeczkę proszku do pieczenia do mąki. Super polecam wszystkim nawet tym... Pokaż więcej

super wychodzi ciasto polecam to moj debiut naprawde łatwe i super rośnie z tym, że troche zweryfikowałam przepis dodałam łyżeczkę proszku do pieczenia do mąki. Super polecam wszystkim nawet tym, którzy nie wierzą w swoje kulinarne zdolnosci!!

Zgłoś 23.09.2006 Marcia

musze na srode upiec biszkopt , a przepis wydaje sie wysmienity zwlaszcza biorac pod uwage komentarze :)

aaaaale az wstyd sie przyznac prosze napiszcie mi co to jest prodiz w ktorym sie p... Pokaż więcej

musze na srode upiec biszkopt , a przepis wydaje sie wysmienity zwlaszcza biorac pod uwage komentarze :)

aaaaale az wstyd sie przyznac prosze napiszcie mi co to jest prodiz w ktorym sie piecze owy biszkopt????

Z gory dziekuje serdecznie za odpowiedz

Marta

Zgłoś 14.10.2006 alex

nie dodawaj proszku do pieczenia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zgłoś 27.10.2006 Oliwka

Ten przepis jest do niczego, wyszedł jakiś bliniany, chudy placek. Wszystko robiłam według przepisu, i tylko się zawiodłam. NIE POLECAM!!!!!!!

Zgłoś 17.02.2007 tyśka

jest bardo łatwe

Zgłoś 04.12.2006 lolka :))

fajny i tani zara bede piekla ale dziwny bo bez proszku i maki ziemniaczanej no coz sprubujemy

Zgłoś 15.02.2007 Jagodka

Poniewaz wypiek wyszedl idealnie postanowilam pochwalic ten przepis. Polecam kazdemu, kto tylko bedzie mial zamiar upiec ciasto biszkoptowe. Wychodzi wyrosniete i rowniutkie na powierzchni (pewn... Pokaż więcej

Poniewaz wypiek wyszedl idealnie postanowilam pochwalic ten przepis. Polecam kazdemu, kto tylko bedzie mial zamiar upiec ciasto biszkoptowe. Wychodzi wyrosniete i rowniutkie na powierzchni (pewnie to zasluga tego, ze nie posmarowalam tym razem bokow formy tylko sam spod). Szkoda marnowac czasu na inne eksperymenty, ten jest w porzadku.

Zgłoś 03.09.2011 olka

szklanka zawsze miała i ma 250 ml

Zgłoś 03.02.2007 olcia

spoko ciasto

Zgłoś 01.02.2007 Sindi

ja zaraz się biore za biszkopcik :) ahh uwielbiam, tylko ciekawe czy mi wyjdzie... :)

Zgłoś 27.12.2006 gosia

Trochę mi się przypalił ale to przez moją nieuwage, a tak poza tym jest pyszny, pierwszy raz piekę biszkopta i robiłam go teraz całkiem sama:P

PS. Podkręślając, ze mam 12 lat:)

Zgłoś 29.12.2006 Wiesia

Rewelacja!!!... Biszkopt tak wysoki że prawie większy niż forma! Od teraz będę piekła biszokpty tylko i wyłącznie bez mąki ziemniaczanej i proszku do pieczenia SUPER!!!...

Zgłoś 02.01.2007 maria slezak

tak sprubuje zrobic to ciasto buziaki

Zgłoś 02.01.2007 maria slezak

ciast było przepyszne kocham was

Zgłoś 21.05.2011 ania

Dziś robiłam ten biszkopt i powiem szczerze, że wyszedł superr:-)))

Zgłoś 23.01.2007 iliana

coto niewyszlo ble

Zgłoś 26.01.2007 Rafał

Zaraz zabieram się do roboty mam nadzieje że wyjdzie dobry.Ale po co sól?

Zgłoś 27.01.2007 PreCeL

O własnie czegoś takiego szukałem ;] juz zabieram sie do roboty zrobie prezencik mamie ;] (mam 13 lat )

Zgłoś 24.03.2007 mALY

Fajny przepis i bardzo dobry :D

Zgłoś 24.03.2007 mALY

poco sól do biszkoptu ale mma nafdzxiek ze bardzon dobru

Zgłoś 24.03.2007 PreCel

ochyda ten biszkopt moja babcia robi lepszy

Zgłoś 07.10.2007 diet_mind

Super przepis. Biszkopt wyszedł idealny. Urósł jak nigdy i to bez proszku do pieczenia. Wielkie dzięki za genialny przepis!

Zgłoś 20.04.2007 chatka-puchatka

upiekłam, dodaam szczypte proszku- wypiekł sie rewelacyjnie :) polecam

Zgłoś 03.06.2007

Zgłoś 27.04.2007 Judyta

Uwazam, ze ten biszkopt jest poprostu wyjebisty...

Na prawde polecam...

Zalecam równiez dodanie karmadynek w karmelu!

Polecam w imieniu redakcji Judyta.

Zgłoś 27.04.2007 juda

Zarombiste

w imieniu redakcji judyta

Zgłoś 02.06.2007 basieńka

napiekłam sie dużo biszkoptów i różnych ciast w życiu i wszyscy zawsze oblizywali sie na moich hucznych imieninach. wg mojej oceny teoretycznie przepis jest b.dobry, składniki w dobrej proporcji... Pokaż więcej

napiekłam sie dużo biszkoptów i różnych ciast w życiu i wszyscy zawsze oblizywali sie na moich hucznych imieninach. wg mojej oceny teoretycznie przepis jest b.dobry, składniki w dobrej proporcji i sposób ubijania oraz mieszania składników prawidłowy.

Jednak w przepisie podana ilość mąki nie jest ścisła i oczywista dla laika, zawsze powinna być suma ile? jasno będzie tak:

1 szklanka + 2 łyżki mąki (pszenna)

bo zapis szklanka 2 łyżki mąki dla laika jest niezrozumiały i głupieje....i nie upiecze takiego dobrego biszkoptu.

Podaję mój przepis na biszkopt, który zawsze jest udany.

4 jajka, 15 dka cukru (niepełna szklanka), 12 dkg maki pszennej, 8 dkg maki ziemnieczanej, 4 łyzki wody, 1 lyzeczka proszku do piecz.

Sposób przyrzadzania jest identyczny jak u p. Wioli. Smacznego

Zgłoś 02.06.2007 agusia

to jest dobre nara

Zgłoś 29.04.2007 ania

jak nastawiasz piec na góre i dół czy na termoobieg?

Zgłoś 12.05.2007 Malgosia

Gorąco polecam ! Pierwszy raz udał mi się biszkopt, bardzo prosty i bardzo dobry przepis. Dzięki, pozdrawiam.

Zgłoś 13.05.2007 krzysiek

niewiem co z tego wyjdzie narazie zrobilem i wlozylem do piekarnika i kurde rosnie :) za okolo 40 napisze co z tego wyszlo :) pozdrawiam Krzysiek

Zgłoś 13.05.2007 kucharka monika

Wszyscy mnie chwalą że jestem najlepsza w gotowaniu choć mam tylko 12 lat !

Zgłoś 13.05.2007 krzysiek

wyszlo idealne wyskosc prawie 2 cm w blasze 25x40 super grzelem na dolnej grzalce przez 20 min a przez kolejne 20 dalem obie grzalki polecam mniam mniam.......

Zgłoś 13.05.2007 krzysiek

to ja dodam ze jeszcze w tym samym dniu upieklem kolejne trzy placki i powiem ze dopiero są mniam mniam :)

Zgłoś 16.05.2007 iw.c

ile tej maki ma byc w tym przepisie?

Zgłoś 20.05.2007 krzysiek

ja dalem szesc kopiastych łyżek 3 jednej i 3 ziemniaczanej maki :)

Zgłoś 28.05.2007 wika

super łatwe ciasto!!!!!!!!!! bardzo smaczne

Zgłoś 10.06.2007 Smakosz_Mielonki

No cóż, brzmi banalnie, chociaż w moim przypadku to nawet coś takiego mogę spartolić

Zgłoś 17.06.2007 Martyna 19

przepis pierwsza klasa pierwszy raz piekłam biszkopta i odrazu wyszedł lepszy niż się spodziewałam

Zgłoś 28.06.2007 szymonek230

Nigdy nie dodaje 5 jajek, szklanki cukru, szklanki mąki i szczypty soli oraz proszku do pieczenia, a ciasto zawsze jest pulchne!!! :)

Zgłoś 07.07.2007 brydzia

mam nadzieje ze dzisiaj mi sie uda ten biszkopt bo zawsze mam problem z upieczeniem dobrego ciasta narazie pa

Zgłoś 20.10.2007 mesiash

Świetny przepis. Biszkopt wyrósł pięknie. Gorąco polecam ze względu na prostottę tego przepisu ;)

Zgłoś 06.10.2009 Iwona

Biszkopt wyszedł wspaniały! Wiolu, przepis naprawdę rewelacyjny. Wszystkim gorąco polecam :) Nie myślałam, że wyjdzie aż taki puch i to bez proszku do pieczenia!!! REWELACJA :) Po prostu palce l... Pokaż więcej

Biszkopt wyszedł wspaniały! Wiolu, przepis naprawdę rewelacyjny. Wszystkim gorąco polecam :) Nie myślałam, że wyjdzie aż taki puch i to bez proszku do pieczenia!!! REWELACJA :) Po prostu palce lizać :)))

Zgłoś 27.10.2007

Zgłoś 27.10.2007 miś

świetny przepis na bisszkopt

Zgłoś 02.11.2007 Sandra

Naprawdę dobry przepis biszkopt wychodzi bez problemu:) POLECAM!

Zgłoś 22.05.2010

rewelacja !!!! wreszcie trafiłam na wspaniały i prosty przepis ..już go go upiekłam ,tak mi sie spodobał ,że zabieram sie za nastepny biszkopcik.. autorce przepisu serdecznie dziekuje

Zgłoś 12.11.2007 Alvaro1990

Ja nigdy nie robilem biszkopta ale po przeczytaniu tego przepisu oczywiscie ze sprobuje. Wydaje sie bardzo prosty. Ale takiemu antytalenciu jak ja to nawet taki prosty przepis moze nie wyjsc. PO... Pokaż więcej

Ja nigdy nie robilem biszkopta ale po przeczytaniu tego przepisu oczywiscie ze sprobuje. Wydaje sie bardzo prosty. Ale takiemu antytalenciu jak ja to nawet taki prosty przepis moze nie wyjsc. POzdro:):) Uszanowanie dla WIOLI:*:*

Zgłoś 29.10.2008 mrowka

wychodzi idealny!!! mi nigdy cieasta nie wychodzily a to wychodzi super wielkie i nigdy zakalec.

Zgłoś 28.11.2007 Fifi

Jak mozna nie dodawac proszku do pieczenia do ciasta jezeli sie nie doda to nie urośnie... :):))

Zgłoś 29.11.2008 pajkun

ja pieke biszkopty na 4 jajkach

3/4 szkl cukru

1/2 szkl. mąki (wrocławskiej)

1/4 szklanki mąki ziemniaczanej

1,5 tyżeczki proszku do pieczenia

jajka z cukrem... Pokaż więcej

ja pieke biszkopty na 4 jajkach

3/4 szkl cukru

1/2 szkl. mąki (wrocławskiej)

1/4 szklanki mąki ziemniaczanej

1,5 tyżeczki proszku do pieczenia

jajka z cukrem ubijam dodaje przesiane mąki z proszkiem mieszając łyżką,

Biszkopt jest pyszny

niestety taki biszkopt jest dobry do placków różnego rodzaju, na torta nie jest najlepszy gdyż ogromna ilość śmietany zdusza ten puszysty biszkopt

Zgłoś 20.02.2008 kamula:-)

Jesli nie urosnie wam to znacz ze nie przesialiscie maki, a trzeba przesiac make aby ciasto bylo lekkie i puszytste.a co do masy mozna kupic zwykly kremdo tortow ale polecam uzyc do niego margar... Pokaż więcej

Jesli nie urosnie wam to znacz ze nie przesialiscie maki, a trzeba przesiac make aby ciasto bylo lekkie i puszytste.a co do masy mozna kupic zwykly kremdo tortow ale polecam uzyc do niego margaryny kasi bbo nie zostawia grudek.PoZdRawiam sproboje zrobic to wedlug pani prze[isu.

Zgłoś 21.03.2008 Ania z Finlandii

super przepis ale dodalam lyzeczke proszku do pieczenia dzieki za przepis pozdrowinka :)

Zgłoś 31.03.2008 alex

hej ja robilam tez biszkopt i wychodzi swietnie bez proszku do pieczenia :) swietny przepis polecam naprawde warto :)

Zgłoś 05.04.2008 Jagoda

właśnie sie za niego zabieram, zobaczymy rezultat....

Zgłoś 12.04.2008 asia

nie no jak ciasto może wyrosnąć bez proszku do pieczenia ???????

Ja raz spróbowałam i mi nie wyszło!!

Piec biszkopt bez proszku do pieczenia to coś nowego

Zgłoś 25.04.2008 gothia

Więc, dodałam łyżeczkę proszku na wszelki wypadek :) Boków nie smarowałam i troszkę się przypaliły (prawdopodobnie przez mój piekarnik) ale to nic - okroi się :) Ogólnie to przepis rewelacyjny, ... Pokaż więcej

Więc, dodałam łyżeczkę proszku na wszelki wypadek :) Boków nie smarowałam i troszkę się przypaliły (prawdopodobnie przez mój piekarnik) ale to nic - okroi się :) Ogólnie to przepis rewelacyjny, idealny biszkopt. Będę robić torcik Rafaello, aha i piekłam 30 minut i się upiekł...

Ktoś chce się zamienić piekarnikiem??

Pozdrawiam i serdecznie dziękuję za przepis :)

Zgłoś 28.04.2008 edi i dori

zarar mamay zamiar go upic mamy nadzieje ze wyjdzie nam tak jak go pani opisuje... odrazu mowimy ze jestesmy dziecmi i mamy 12 i 13... ;) juz mamy skladniki i bierzemy sie do roboty... :)

Zgłoś 03.05.2008 zosia

Właśnie siedze i szamam;))

Fest pyyyycha mi wyszedl, przelozylam go masą budyniowa (wlasnej roboty), już połowy nie ma!

Taki mieciuuuuutki (skropilam wodka)

Dzieki za swiet... Pokaż więcej

Właśnie siedze i szamam;))

Fest pyyyycha mi wyszedl, przelozylam go masą budyniowa (wlasnej roboty), już połowy nie ma!

Taki mieciuuuuutki (skropilam wodka)

Dzieki za swietny przepisik:))

Zgłoś 31.05.2008 Madziaw

:) bardzo dobre ciasto mi wyszło :) ja też dodałam proszku do mąki i razem to przesialam przez sitko :) ładnie urosło teraz dałam banany i czekam na galaretkę :) Przepis świetny- dziękuje :*

... Pokaż więcej

:) bardzo dobre ciasto mi wyszło :) ja też dodałam proszku do mąki i razem to przesialam przez sitko :) ładnie urosło teraz dałam banany i czekam na galaretkę :) Przepis świetny- dziękuje :*

Zgłoś 21.05.2008 Jola

Moja mama robi biszkopt wlasnie według takiego przepisu. Tylko bardzo ważne jest spokojnie wmieszanie mąki, nie miserem ale łyzka tak, żeby nie ugniatać masy tylko dodać jescze więcej powietrza.... Pokaż więcej

Moja mama robi biszkopt wlasnie według takiego przepisu. Tylko bardzo ważne jest spokojnie wmieszanie mąki, nie miserem ale łyzka tak, żeby nie ugniatać masy tylko dodać jescze więcej powietrza.

Pozdrawiam i zyczę udanych wypieków :)

Zgłoś 25.05.2008 brown69

Jutro jest Dzień Matki. Chce mojej Mamie zrobić prezent ->upiekę jej tort i skorzystam z tego przepisu. Mam nadzieję, że mi się uda, bo po przeczytaniu Waszych komentarzy mam "mieszane u... Pokaż więcej

Jutro jest Dzień Matki. Chce mojej Mamie zrobić prezent ->upiekę jej tort i skorzystam z tego przepisu. Mam nadzieję, że mi się uda, bo po przeczytaniu Waszych komentarzy mam "mieszane uczucia" co do wypieku ciasta.

Ale jak czytam to chyba coś z tego wyjdzie.

Może później napiszę, czy wyszło.

Zgłoś 26.05.2008 jyfgfyyg

jejku co to ma znaczyc szklanka dwie łyżki maki. miałam jakiś przewpis kiedyś , zgubułam ale i tak nie był dobry.... taki zbity twardy.... mam dwie masy malinowe i chce przełożć...... mam jeszc... Pokaż więcej

jejku co to ma znaczyc szklanka dwie łyżki maki. miałam jakiś przewpis kiedyś , zgubułam ale i tak nie był dobry.... taki zbity twardy.... mam dwie masy malinowe i chce przełożć...... mam jeszcze tylko 2

godziny a nawet nie mam produktów w domu........... lece............................. narrka

Zgłoś 09.06.2008 Nata

W życiu nie upikłam lepszego biszkoptu!! :D

Przepis super!!! Polecam!! :)))))))))

Zgłoś 20.06.2008 ewcia

zaraz właśnie idę piec biszkopta mam nadzieje ze wg tego przepisu sie uda ;)

Zgłoś 03.07.2008 bosmanka

Hej! Ja mam takie pytanie, ale zanim je zadam to wyjaśnię sytuację, w której się znajduję. Otóż moja siostra ma urodziny i zamierzam upiec jej tort. Znalazłam, myślę że niezły, przepis, ale nie ... Pokaż więcej

Hej! Ja mam takie pytanie, ale zanim je zadam to wyjaśnię sytuację, w której się znajduję. Otóż moja siostra ma urodziny i zamierzam upiec jej tort. Znalazłam, myślę że niezły, przepis, ale nie mam za grosz zaufania do tamtejszego biszkoptu(nie pochwala go duża część osób, mówią, że wychodzi zbity i gorzki od nadmiernej ilości kakao) ten przepis wydaje się być o wiele lepszy, ale mam jedno pytanie odnośnie upieczenia: czy jeśli nie posmaruje się boków prodiża to ciasto urośnie z równą powierzchnią, czy będzie cienkie i płaskie? BŁAGAM pomóżcie jak najszybciej, bo nie wiem, czy nastawić się na robienie dwóch biszkoptów, czy jednego... Czy smarować te boki, czy nie. Pozdrawiam i z góry dziękuję:)