Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Sałata grillowa

Tekst i foto Agata 28-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
48 złprosty30 min.średnia

Składniki:

1 główka zielonej sałaty,
1 długi zielony ogórek,
1 opakowanie pomidorów cherry,
2 steki lub piersi z kurczaka,
sos winegret Knorr,
3 łyżki posiekanych orzechów włoskich,
vegeta

Jak przyrządzić:

Sałatę wypłukać, osuszyć i poszarpać. Ogórek pociąć w paski, pomidory na połówki lub pozostawić w całości. Mięso obtoczyć w vegecie i przyrządzić na grillu, następnie pokroić w cienkie paski. Wszystkie składniki razem połączyć, doprawić sosem, wymieszać i posypać orzechami.

Jak podawać?

Ja podaję ją z pieczywem czosnkowym lub własnej produkcji pieczywem pieczonym na grillu.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.