Sałatka a la kiwi :)
Porcje: | Koszt: | Trudność: | Czas: | Kaloryczność: |
---|---|---|---|---|
1 | 10 zł | prosty | 15 min. | 500 |
Składniki:
kiwi, arbuz, ananasy z puszki, jabłko, banan, grejpfrut, truskawkiJak przyrządzić:
Kiwi pokroić w plasterki, banan w krążki, jabłko i arbuza (oczyszczonego z pestek) w kosteczkę, grejpfrut obrać z białej skórki i podzielić w małe cząstki, ananasy pokroić w kawałeczki, truskawki pokroić na połówki. Wszystko wymieszać w misce i zalać sokiem z ananasów w puszce.Potrzebne przybory:
nóż, deska do krojeniaJak podawać?
Najlepiej na zimno, mocno schłodzone.
Ravioli z trzema rodzajami sera i orzeszkami piniowymi

Wołowe zrazy siekane
Jeśli już trafi nam się młoda i miękka wołowina, możemy przygotować pyszne siekane zrazy. Jest kilka sposobów dopełniania smaku chudej wołowiny. W polskiej kuchni dodaje się boczek lub słoninę, często grzyby. W poniższej wersji mięso pozostaje chude, ale nabiera aromatu. Widoczne na zdjęciach buraczki są tylko propozycją dodatku. Równie dobrze zrazy można podać z całą gamą jarzyn. Nazwa zrazów wskazuje, że mięso należy bardzo drobno posiekać. Niekoniecznie, grubo mielone też będzie w sam raz.
Komentarze
Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.