Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Sałatka pekińska

Tekst i foto Renia 13-01-2009

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty30 min.-

Składniki:

1 kapusta pekińska, 4 pomidory, 1 puszka kukurydzy konserwowej, 2 papryki, 2 ogórki zielone (te spożywcze), słoik średni majonezu (najlepiej z Winiary), szczypta pieprzu.

Jak przyrządzić:

Na początek siekamy drobno kapustę, potem w kotkę pomidory, paprykę, ogórki. Wszystko razem mieszamy w misce, po czym dodajemy majonez i pieprz i znowu dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną sałatkę można już podawać.

Jak podawać?

Sałatkę można podawać na obiad (do drugiego dania) a także zjeść na kolację z pieczywem.

Uwagi:

Sałatka jest jednodniowa, jeśli ją przetrzymamy w lodówce na drugi dzień podejdzie wodą z majonezu, dlatego lepiej ją robić w mniejszych ilościach (zmniejszyć proporcje przepisu o połowę) niż podałam (zależy od ilości osób).
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 10.01.2011 Jola

sałatka jest świetna i smaczna naprawdę taka obiadowa gdy się ją je zimą to pszypomina mi lato POLECAM!!!!

Zgłoś 10.01.2011 Magda

Chodż jest jedno dniowa to i tak smaczna nie znałam wczesniej takiego pszepisu dzięki tobie Reniu mój mąż zajada nia się ciągle w niedzielny obiad ślicznie dziękuję!