Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Sałatka pierzynka warstwowa

Tekst i foto Soleil 22-02-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty20 min.?

Składniki:

5 jajek, puszka tuńczyka w oleju, ser żółty, puszka kukurydzy, majonez

Jak przyrządzić:

Jajka gotujemy, po ugotowaniu oddzielamy żółtko od białka. Białko ścieramy na tarce (po grubszej stronie), żółtko również ścieramy, ale badzo drobno.
Do miski nakładamy od dołu:
starte białko,
kukurydzę (całą puszkę),
tuńczyka (całą puszkę),
starty żółty ser (ilość w zależności od potrzeb).
Całość smarujemy jedną warstwą majonezu (najlepiej rozpuścić majonez w odrobinie wody, będzie się lepiej rozprowadzał).
Na końcu całość posypujemy startym żółtkiem. Smacznego.

Jak podawać?

Gotową sałatkę nakładamy warstwowo (nie mieszamy).

Uwagi:

Miska na sałatkę powinna być niska, ale szeroka. W innej na pewno będzie smakowało tak samo:))
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 23.02.2006 m.m.

Wreszcie nareszcie znalazłam kogoś kto zna przepis na te sałatkę. Wyobraź sobie że jadłam ja na urodzinach mojej koleżanki 3 lata temu i nie wzięłam przepisu od jej koleżanki z którą nie miałam ... Pokaż więcej

Wreszcie nareszcie znalazłam kogoś kto zna przepis na te sałatkę. Wyobraź sobie że jadłam ja na urodzinach mojej koleżanki 3 lata temu i nie wzięłam przepisu od jej koleżanki z którą nie miałam żadnego kontaktu. BARDZO SMAKOWAŁA MI TA SAŁATKA, DO TEGO JESZCZE BARDZO APETYCZNIE WYGLĄDA !!!!!

Dzięki za przepis!!!!