Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Sałatka ryżowa

Tekst i foto Kasia 31-05-2003

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?20 złprosty20 min.?

Składniki:

- ryz,
- kukurydza,
- groszek,
- por,
- seler ze sloiczka,
- szynka drobiowa,
- zółty ser.

Jak przyrządzić:

Do polmiska na samo dno kładziemy ugotowany-przestudzony ryz. Na to sypiemy kukurydze(przykrywamy ryz), dalej seler, potem wedline, na nią reszte skladnikow (według uznania). Na samą góre sypiemy zoltym serem.

Potrzebne przybory:

Połmisek.

Jak podawać?

Na talerzach.

Uwagi:

Mozna dac miedz warstwami majonez.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 18.02.2005 Maurycy

Jest jedno ALE :/ skąd mam wiedzieć ile czego dodać???! :|

Zgłoś 07.09.2006 wiola

salatka taka sobie, czegos jej brakuje, jadlam lepsze.