Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Sałatka śniadaniowa II

Tekst i foto ewa 11-11-2002

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty10 min.mało

Składniki:

- 1 duży seler,
- 25 dkg bialego twarogu (najlepiej półtłusty),
- pieprz,
- sól,
- bazylia,
- oregano,
- zioła prowansalskie (do wyboru),
- suszony lub wyciśniety czosnek (niekoniecznie).

Można teć dodać różnego rodzaju kiełki,
można dodać trochę śmietany, jogurtu lub majonezu, żeby uzyskać konsystencję pasty.

Jak przyrządzić:

Seler zetrzeć na tarce, najepiej drobno, wymieszać z twarogiem i przyprawami. Dodać ewent. trochę śmietany, jogurtu lub majonezu. Całość ma mieć konsystencję pasty, podawać na kanapkach.

Uwagi:

Bardzo zdrowe i mimo ze brzmi dzwnie bardzo dobre - pasta z mojego dzieciństwa.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 11.04.2006 Pati

Robie podobne danie. Tylko zamiast selera dodaję rzodkiewkę i ogórek świeży starte na tarce. Do tego świerzą bazylię i przyprawy. I wychodzi pyszna pasta serowa na kanapeczki. Najlepiej smakuje ... Pokaż więcej

Robie podobne danie. Tylko zamiast selera dodaję rzodkiewkę i ogórek świeży starte na tarce. Do tego świerzą bazylię i przyprawy. I wychodzi pyszna pasta serowa na kanapeczki. Najlepiej smakuje ze świeżymi bułeczkami. Polecam