Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Salatka z bakłażanem i rukolą

Tekst i foto alicja 05-06-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty? min.?

Składniki:


mały bakłażan, 10 dag rukoli, czerwona cebula, papryczka chili, 2 pomidory, 4 łyżki oliwy ziołowej, 2 łyżki octu balsamicznego, 2 ząbki czosnku, sól i pieprz

Jak przyrządzić:


Bakłażan myję, osuszam i odcinam końce, kroję w kostkę razem ze skórką. Chili myję, oczyszczam i kroję w cienkie krążki. Bakłażan i chili szybko podsmażam na oliwie ziołowej. Rukolę opłukuję, osuszam i odrywam twarde końce łodyżek, kroję w półplasterki. Pomidory siekam. Do salaterki wkładam bakłażan z chili, cebulę, rukolę i pomidory. W miseczce mieszam zalewę z pomidorów z octem balsamicznym i rozgniecionymi ząbkami czosnku. Doprawiam solą i pieprzem. Sałatkę polewam sosem i mieszam.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:


Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.