Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

schabowe inaczej

Tekst i foto Justa & Maciek 02-02-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty45 min.?

Składniki:

schab bez kości, cebula, natka pietruszki (dużo!!!), majonez, ser żółty, sól, pieprz, sok z cytryny

Jak przyrządzić:

Schab pokroić jak na kotlety, rozbić, posolić, popieprzyć i pokropić sokiem z cytryny i odstawić na pół godz. do lodówki. Cebulę pokroić w krążki, ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, natkę posiekać. Ułożyć schabowe na blaszce, na nich ułożyć cebulę, potem ser, natkę i na wierzch majonez - co najmniej łyżkę stołową (nie trzeba rozsmarowywać). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na ok 20 min.

Jak podawać?

Z ziemniakami, bardzo dobre z brukselką lub brokułami, ale może być oczywiście również z surówką.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 03.02.2006 marta

Moje pytanie jest z pewnoscia kompromitujace, ale ja jestem skrajnie poczatkujacym kucharzem. Na tej blaszcze to ma byc jakis wczesniej tluszcz, to sie nie przypali? Bardzo prosze o odpowiedz.

Zgłoś 03.02.2006 Justa & Maciek

Hej! Nie potrzeba żadnego tłuszczu, gdyż wytopi się przy zapiekaniu. Mi się jeszcze nie przypaliło... Pozdrawiam i życzę smacznego!

Zgłoś 06.02.2006 Ola

Super kotleciki, szybkie, tanie, a jakie pyszne!!!

POLECAM!

Zgłoś 06.02.2006 marta

Dziekuje bardzo. Bede probowac:) Pozdrawiam

Zgłoś 27.02.2006 Zyta

Jutro odpalasm piekarnik... Mam nadzieję, że się uda...

Zgłoś 27.02.2006 staten island

A ja dzis odpalam piekarnik, tylko nie mam natki p........czy bedzie dobre z np.szczypiorkiem????????

Zgłoś 22.03.2006 KUCHARECZKA

WITAM SERDECZNIE -PYCHA CHOCIAŻ JA ZROBIŁAM TO WEDLE PRZEPISU SWATOWEJ TROCJĘ INACZEJ SCHABOWE TAK SAMO TYLKO JAKO DODTATEK DAŁAM PRZYPRAWĘ DO PIZZY TROSZKĘ OREGANO I BAZYLI A PRZEKŁADAŁAM TO SP... Pokaż więcej

WITAM SERDECZNIE -PYCHA CHOCIAŻ JA ZROBIŁAM TO WEDLE PRZEPISU SWATOWEJ TROCJĘ INACZEJ SCHABOWE TAK SAMO TYLKO JAKO DODTATEK DAŁAM PRZYPRAWĘ DO PIZZY TROSZKĘ OREGANO I BAZYLI A PRZEKŁADAŁAM TO SPORĄ ILOŚCIA CEBULI W KRĄŻKI I MARCHEWKI W TALARKI-SPÓD-JARZYNA -KOTLET-JARZYNKA OCZYWIŚCIE PIEPRZ I VEGETA A NA SAM WIERCH MAJONEZ.ZAPACH ŻE MÓJ PIES I MĄŻ CHODZILI Z NOSKAMI DO GÓRY A SĄSIADKA PYTAŁA CO TAK PACHNIE.DZIĘKI ZA INNĄ OPCJĘ NAPEWNO BĘDZIE BARDZO SMACZNA POZDRAWIAM

Zgłoś 22.03.2006 KUCHARECZKA

WITAM SERDECZNIE -PYCHA CHOCIAŻ JA ZROBIŁAM TO WEDLE PRZEPISU SWATOWEJ TROCJĘ INACZEJ SCHABOWE TAK SAMO TYLKO JAKO DODTATEK DAŁAM PRZYPRAWĘ DO PIZZY TROSZKĘ OREGANO I BAZYLI A PRZEKŁADAŁAM TO SP... Pokaż więcej

WITAM SERDECZNIE -PYCHA CHOCIAŻ JA ZROBIŁAM TO WEDLE PRZEPISU SWATOWEJ TROCJĘ INACZEJ SCHABOWE TAK SAMO TYLKO JAKO DODTATEK DAŁAM PRZYPRAWĘ DO PIZZY TROSZKĘ OREGANO I BAZYLI A PRZEKŁADAŁAM TO SPORĄ ILOŚCIA CEBULI W KRĄŻKI I MARCHEWKI W TALARKI-SPÓD-JARZYNA -KOTLET-JARZYNKA OCZYWIŚCIE PIEPRZ I VEGETA A NA SAM WIERCH MAJONEZ.ZAPACH ŻE MÓJ PIES I MĄŻ CHODZILI Z NOSKAMI DO GÓRY A SĄSIADKA PYTAŁA CO TAK PACHNIE.DZIĘKI ZA INNĄ OPCJĘ NAPEWNO BĘDZIE BARDZO SMACZNA POZDRAWIAM

Zgłoś 22.03.2006 KUCHARECZKA

PONOWNIE WITAM-JESTEM WINNA JEDNO SPROSTOWANIE-JA OSOBIŚCIE JESZCZE WASZEGO PRZEPISU NIE TESTOWAŁAM ALE ZROBIŁA TO MOJA CÓRKA -TO WŁAŚCIWIE JEJ OPINIA

Zgłoś 12.04.2006 Justa & Maciek

Bardzo się cieszymy, że smakowało! Tak samo mozna równiez przyrządzić bitki wolowe (też dobre). Życzymy udanych eksperymentów kulinarnych i pozdrawiamy.

JiM

Zgłoś 29.05.2006 natasiaaa

wlansie rozgrzewam piekarnik. Jak wyjdzie pycha to napisze. Pozdrawiam

Zgłoś 29.05.2006 jest tu kto?

Kurcze a jak majonez sie nie chce roztopic?

Zgłoś 31.05.2007 mimmi

PYCHA!!!!!!!!!!!!!!

Wyśmienity przepis! Ja po nałożeniu na brytfankę przykryłam folią aluminiową. Mięso rozpływa się w ustach! DZIĘKUJĘ ZA PRZEPIS!

POLECAM WSZYSTKIM!

Zgłoś 07.04.2007 ala19

super schabowe polecam z brukselką.

Zgłoś 07.09.2009 aga

Wlasnei skonsumowalam 'schabowe inaczej'. rzeczywiscie, sa bardzo smaczne. jedynie trzeba je trzymac troche dluzej w piekarniku. pozdrawiam

Zgłoś 14.04.2011 lucia

jutro wyprobuje myske ze bedzie super a jak zrobic brukselke

Zgłoś 23.01.2013 gość

Zrobilam wszystko jak w przepisie i przyznam szczerze, ze bez rewelacji. Mieso wyszlo mi dosc twarde (moze za dlugo trzymalam w piekarniku) ale tak czy inaczej uwazam, ze troche bez smaku no i j... Pokaż więcej

Zrobilam wszystko jak w przepisie i przyznam szczerze, ze bez rewelacji. Mieso wyszlo mi dosc twarde (moze za dlugo trzymalam w piekarniku) ale tak czy inaczej uwazam, ze troche bez smaku no i jeszcze ten majonez! Bleh...