Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Sos a la Grzybko

Tekst i foto Gienia 05-02-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
Któż to wie?Nie liczę złbardzo trudny5-15 min.A kogo to obchodzi

Składniki:

- grzyby (1kg),
- 2 cebulki,
- Rama CremeFine,
- olej roślinny,
- pieprz czarny,
- sól kuchenna

Jak przyrządzić:

Do rondla lejemy trochę oleju roślinnego i podgrzewamy go na średnim ogniu. W między czasie siekamy wszystkie grzyby i cebulkę w kosteczkę. Wsadzamy do rondla najpierw cebulkę i mieszamy. Potem ładujemy grzybki i wszystko ładnie mieszamy. Następnie dodajemy całą zawartość Ramy CremeFine i dalej sobie mieszamy. Podczas wykonywania tej żmudnej czynności trzeba dawać kilka szczypt soli kuchniowej i pieprzu (na wyczucie). Kiedy sosik nabierze odpowiedniej konsystencji i zaczyna parować zdejmujemy z ognia i podajemy np. do kartofli.

Potrzebne przybory:

Łyżka, rondel

Jak podawać?

Na talerze

Uwagi:

Uważajcie, żeby się nie poparzyć!

Czas przygotowania:

Trochę się trzeba namęczyć, ale efekt jest wyborny.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 11.03.2005 $

ten sos jest NAPRAWDĘ PYSZNY!!!! ale przyznać się muszę, że... poparzyłem się

Zgłoś 11.03.2005 :)

:)

Zgłoś 24.08.2005 Arek

Po krotkiej lekturze idę do kuchni w celu przgotowania pysznego (?) sosu. Dzięki, pozdrawiam.

Zgłoś 26.08.2006 Żona

Ja dodałam trochę masełka i miodzio:))