Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Sos czosnkowy do pizzy

Tekst i foto MANTA 13-11-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?3 złprosty10 min.-

Składniki:

Jogurt naturalny, czosnek, cukier, majonez, sól, pieprz, bazylia, oregano.

Jak przyrządzić:

Do naczynia wlewamy duży jogurt naturalny. Jest o wiele mniej kaloryczny niż śmietana, a sos i tak będzie gęsty, dzięki czemu nie musimy kupować serków. Wychodzi taniej i szybciej. Następnie wciskamy dwa ząbki czosnku. Możemy dodać więcej, w zależności, jak bardzo czosnkowy chcemy osiągnąć sos. Następnie dodajemy majonez do smaku - łżkę, dwie, a jeśli ktoś lubi, można dać więcej. Majonez jest bardzo ważnym składnikiem tego sosu. Jeżeli dodamy go za mało, nie będzie tak smakował. Dodajemy cukier -łyżeczkę lub dwie. Cukier jest obowiązkowy! Sól też jest bardzo ważna. Znacznie poprawia smak sosu. Dodajemy ostrożnie, próbując, czy już wystarczy. Bazylia, oregano i pieprz do smaku.

Potrzebne przybory:

wyciskacz do czosnku

Uwagi:

Żeby osiągnąć delikatny aromat czosnkowy, ząbki czosnku przed zgnieceniem należy pokroić na ćwiartki i wymoczyć w oleju. Olej wyciągnie z nich ostry smak i sos będzie o wiele łagodniejszy. Olej odlewamy i wyrzucamy, ząbki czosnku zgniatamy i dodajemy do jogurtu. Proporcje składników dobieramy według własnego gustu.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 12.02.2010 Olcia19

faktycznie sosik jak w da grasso:) super dzięki za przepis:)

Zgłoś 25.01.2010 Greg

Ja robie sosik po swojemu;] i wychodzi lepszy:P(przynajmniej wg mnie) troche pomieszalem przpisy i wyszedl jeszcze lepszy;]

musze tylko jeszcze znalezc przpis na ciasto do pizzy i na sals... Pokaż więcej

Ja robie sosik po swojemu;] i wychodzi lepszy:P(przynajmniej wg mnie) troche pomieszalem przpisy i wyszedl jeszcze lepszy;]

musze tylko jeszcze znalezc przpis na ciasto do pizzy i na salse

Zgłoś 21.09.2011 Madzialena

Witam, ja z zapytaniem czy ktoś zna przepis z da grasso na ich pastę ze szpinakiem? pasta spinachi.... byłabym wdzięczna :)

Zgłoś 18.12.2008 lonek

witam ma ktoś może przepis na ciasto takie jak jest w da grassso bardzo bym prosił bo później inne osoby też z tego zkorzystają

Zgłoś 12.12.2010 CrazyJoker_22

Zycie kazalo mi nauczyc sie gotowac i jestem w tym podobno calkiem dobry. ale naszla mnie ochota na pizze swojej roboty. przepis na ciasto jakis sensowny znalazlem, ze skladnikami jakos poradze ... Pokaż więcej

Zycie kazalo mi nauczyc sie gotowac i jestem w tym podobno calkiem dobry. ale naszla mnie ochota na pizze swojej roboty. przepis na ciasto jakis sensowny znalazlem, ze skladnikami jakos poradze ale wie ktos jak zrobic sos czosnkowy jak w ravioli??? mysle ze z sosem z dagrasso rozni sie tym ze nie ma albo ma bardzo malo oregano i bazylii... poprawi mnie ktos czy mam wykombinowac wlasny zajebisty sosik??? albo katastrofe kulinarna :)

Zgłoś 11.07.2011 maciocha

sos naprawdę pyszny!!!!

Zgłoś 21.11.2009

sos jest wyśmienity !!!!!!!!!!!!:-]

Zgłoś 16.02.2010 n1ghtmare

To ten główny z przepisu.

Zgłoś 05.05.2012 oli

Pyszniutki zrbiłam aż się w ustach rozpływa!

Zgłoś 26.07.2009 innk

ile trzeba moczyć czosnek w oleju?

Zgłoś 15.02.2009 Natala

super, po prostu rewelacja ;)

Zgłoś 16.11.2008 zaq

dzięki! wyszedł idealny jak w da grasso! rządzisz!

Zgłoś 11.12.2008 SZCZEPEK

MANTA a znasz przepis na ciasto na pizze takie jak jest uzywane w da grasso?? bylbym wdzieczny za przepis mysle ze nie tylko ja:)

Zgłoś 07.02.2009 pizzer

MANTA twoje sosy są do pupy

Zgłoś 15.11.2007 klakier

Nie lubię "wyrzucać" jedzenia pod jakąkolwiek postacią. Olej proponuję wykorzystać do sałatki. Aromat jaki nada mu czosnek podniesie jego walory

Zgłoś 17.04.2012 Bakunek

Sekret ciasta w DaGrasso kryje się w mące. Nie jest to zwykła mąka pszenna, ani też tortowa. Do tego aby pizza miała smak obważankowy, taki jak w DaGrasso, wymagana jest bezwzględnie mąka zwana ... Pokaż więcej

Sekret ciasta w DaGrasso kryje się w mące. Nie jest to zwykła mąka pszenna, ani też tortowa. Do tego aby pizza miała smak obważankowy, taki jak w DaGrasso, wymagana jest bezwzględnie mąka zwana Semoliną. Niektórzy porównują ją do mąki gryczanej. Czasem jest określana jako mąka "durum". Można ją kupić na allegro.

Pozdrawiam.

Zgłoś 16.11.2007 MANTA

Ja chrzanie ten portal. Zatytułowałem sos: sos czosnkowy jak z da grasso do pizzy. Tytuł obcięli i połowę najważniejszych uwag. Uwag było 3 razy więcej!!! Zamiast nich wstawili: "Proporcje ... Pokaż więcej

Ja chrzanie ten portal. Zatytułowałem sos: sos czosnkowy jak z da grasso do pizzy. Tytuł obcięli i połowę najważniejszych uwag. Uwag było 3 razy więcej!!! Zamiast nich wstawili: "Proporcje składników dobieramy według własnego gustu". Skrzętnie wycięli wszelkie hasła pt. da grasso. SYF!!!

DLA WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH ten sos smakuje tak jak w pizzerii da grasso. Osobiście sosy w pizzerii da grasso przestały mi smakować. Także sprobujcie.

zrobię szybkie streszczenie.

Dajemy 2 ząbki czosnku; dwie łyżki cukru; trochę soli; 2łyzki majonezu;przyprawy to są mniej więcej proporcje.

I tak: sosy w da grasso są słodkie. Wolisz bardziej słodki?Śmiało więcej cuku. Czegoś mu brakuje? dodaj majonezu, soli. Z tymi składnikami i dodając danego składnika, lub uznając że go juz wystarczy, dojdziecie do smaku lepszego niż w da grasso. A jak mi znowu to powycinają to napiszę gdzie indziej.

Zgłoś 16.11.2007 MANTA

Zgłoś 16.11.2007 MANTA

W da grasso moczą ząbki czosnku w oleju, po to by osiągnąć delikatny czosnkowy aromat. Dlatego nieważne, jaki przepis by wyprobować, ich zawsze smakowałby by inaczej. Cała ich tajemnica.

... Pokaż więcej

W da grasso moczą ząbki czosnku w oleju, po to by osiągnąć delikatny czosnkowy aromat. Dlatego nieważne, jaki przepis by wyprobować, ich zawsze smakowałby by inaczej. Cała ich tajemnica.

Zgłoś 28.10.2008 katarina

Dzięki Wielkie!

Uwielbiam ten sos i zawsze zastanawiałam się jaka jest jego tajemnica i jak przyrządzić takowy w domu :)

dziękuję bardzo :))))))

Zgłoś 03.12.2007 MANTA

No to jeszcze przepis na sos pomidorowy do pizzy jak z da grasso:

Koncentrat pomidorowy mieszamy pół na pół z wodą. Dodajemy CUKRU, trochę soli, pieprz, bazylia i oregano. Sól znacznie po... Pokaż więcej

No to jeszcze przepis na sos pomidorowy do pizzy jak z da grasso:

Koncentrat pomidorowy mieszamy pół na pół z wodą. Dodajemy CUKRU, trochę soli, pieprz, bazylia i oregano. Sól znacznie poprawia smak tego słodkiego sosu, ale pamiętaj sos musi być słodkawy, słodki, jak kto lubi.

Zgłoś 30.10.2008 dd

Manta może znasz przepis na ciasto do pizzy tak jak robią w da grasso?

Zgłoś 23.12.2007 MANTA

Po przekrojeniu niektórych ząbków czosnku, wewnątrz nich jest zalążek zielonego szczypiorku. Należy go wykroić, ponieważ ma posmak goryczy.

Zgłoś 02.01.2008 MANTA

Bym zapomniał. Do sosu pomidorowego też trzeba dodać 2-3 ząbki czosnku. Jak wychodzi za mocno pomidorowy, to dolać więcej wody, złamać dodając jogurtu naturalnego

Zgłoś 18.01.2008 MANTA

Do robienia sosu pomidorowego nie używajcie koncentratu pomidorowego firmy Łowicz, tylko innej firmy. Przez koncentrat Łowicza sos wychodzi gorzki.

Zgłoś 01.02.2008 MANTA

łyżeczki, a nie łyżki.

Zgłoś 19.09.2011 edol

super smaczek

Zgłoś 29.04.2008 pawel1985

czesc kolego :)) mam pytanie jak dlugo moczyc czosnek w oleju ?? pozdrawiam :)

Zgłoś 19.05.2008 Łukasz

Wielkie dzięki za tą pozycję . Zawsze się zastanawiałem z czego są te sosy robione . Pozdrawiam .

Zgłoś 15.09.2008 Speed

Ty sie kłócisz ze uwagi obcieli ,a myślisz że oni chcą żeby każdy ten przepis cały dzień czytał?

Zgłoś 28.10.2009 slodkka

świetny jest ten sos, polecam!!!

Zgłoś 07.03.2010 Aga

Dzieki GOŚCIU :)

mniam:)

Zgłoś 01.02.2009 Bandur

Jak chcą zrobić dobry sos, to będą czytać i 2 dni, a jak taki gamoń jak Ty nie umie dobrze czytać, to pisze takie debilne posty i się jeszcze potem dziwi, czemu mu sos nie wyszedł... Pajac. Dzię... Pokaż więcej

Jak chcą zrobić dobry sos, to będą czytać i 2 dni, a jak taki gamoń jak Ty nie umie dobrze czytać, to pisze takie debilne posty i się jeszcze potem dziwi, czemu mu sos nie wyszedł... Pajac. Dzięki MANTA!

Zgłoś 14.02.2009

Świetny sos, wszyscy się zajadali;d ;*

Zgłoś 04.11.2009 jouu

to zna ktoś przepis na ciasto z dagrasso ? był bym wdzięczny za podanie :)

Zgłoś 22.02.2009 Ewela

super sos!polecam

Zgłoś 27.04.2009 EDEK

jozek co ty znasz

Zgłoś 26.02.2009 pawell

A macie moze przpis na ciasto takie jak w da grasso jak ktos ma to napiszcie mi na meila lub tutaj

Zgłoś 16.06.2012 pucek

super.dziekuje.dodalem jeszcze ostrej chili i bomba hehe

Zgłoś 08.03.2009 angela

sosy wychodzą świetne, przez te twoje przepisy była taka impreza przy sosikach że szok. Pozdrawiam:)

Zgłoś 30.06.2009 PrEzYdEnT

Da Grasso jest moją ulubioną pizzeria Dzieki wielkie sam sobie teraz sosy i pizze zrobię :)))))))))))))))0

Zgłoś 07.07.2009 mzm

Gratulacje , dzieki wielkie za przepis :)) sos jest rewelacyjny

Zgłoś 09.07.2009 1910rav

rewelacja sosik! jak w da grasso!!!

Zgłoś 22.04.2010 GOŚĆ

wszystkie skladniki jakie podalam wsypujemy i wlewamy do tzw. dzieży czyli maszyny do robienia ciasta.jak ja robie ciacho to krusze kostke na drobno w rekach wtedy na pewno wejda one w cała mase... Pokaż więcej

wszystkie skladniki jakie podalam wsypujemy i wlewamy do tzw. dzieży czyli maszyny do robienia ciasta.jak ja robie ciacho to krusze kostke na drobno w rekach wtedy na pewno wejda one w cała mase i kazda kulka z osobna na pewno w tedy wyrosnie tymbardziej ze te maszyny z reguly ustawiane sa na czs czyli 15-20 minut i z doswiadczenia wiem ze jak sie wrzyci cala nie skruszona kostke to w jednym miejscu one sie znajda a w innym nie i wtedy z jednej kulki zrobis dobra pizze a z drugiej czy jakiejs tam kolejnej moze wyjsc zakalec:/ a jesli chodzi o to ile dac ich do takiego domowego zrobienia pizzy to ja sama osobiscie daje tak pol z jednej czwartej kostki drozdzy .i wychodzi ok:) pozdrawiam i mam naprawde nadzieje ze moj przepis na prawdziwa pizze da grasso komus sie przydal:) jakby co piszcie:) LILI101085@interia.pl a sprobuje jakos pomoc:)

Zgłoś 22.04.2010 GOŚĆ

wszystkie skladniki jakie podalam wsypujemy i wlewamy do tzw. dzieży czyli maszyny do robienia ciasta.jak ja robie ciacho to krusze kostke na drobno w rekach wtedy na pewno wejda one w cała mase... Pokaż więcej

wszystkie skladniki jakie podalam wsypujemy i wlewamy do tzw. dzieży czyli maszyny do robienia ciasta.jak ja robie ciacho to krusze kostke na drobno w rekach wtedy na pewno wejda one w cała mase i kazda kulka z osobna na pewno w tedy wyrosnie tymbardziej ze te maszyny z reguly ustawiane sa na czs czyli 15-20 minut i z doswiadczenia wiem ze jak sie wrzyci cala nie skruszona kostke to w jednym miejscu one sie znajda a w innym nie i wtedy z jednej kulki zrobis dobra pizze a z drugiej czy jakiejs tam kolejnej moze wyjsc zakalec:/ a jesli chodzi o to ile dac ich do takiego domowego zrobienia pizzy to ja sama osobiscie daje tak pol z jednej czwartej kostki drozdzy .i wychodzi ok:) pozdrawiam i mam naprawde nadzieje ze moj przepis na prawdziwa pizze da grasso komus sie przydal:) jakby co piszcie:) LILI101085@interia.pl a sprobuje jakos pomoc:)

Zgłoś 22.04.2010

Krzychu6611 doddalam odpowiedz na Twoje zapytanie ale nie wiem dlaczego nie wyskoczyla ona zaraz pod Twoim zapytaniem:/ i najlepsze ze dwa razy sie to dodalo :/ w kazdym razie gdyby co to musisz... Pokaż więcej

Krzychu6611 doddalam odpowiedz na Twoje zapytanie ale nie wiem dlaczego nie wyskoczyla ona zaraz pod Twoim zapytaniem:/ i najlepsze ze dwa razy sie to dodalo :/ w kazdym razie gdyby co to musisz szukac w wyzszych odpowiedziach bo cos jest nie tak z tym portalem zamiazt dodawac odpowiedzi na samym dole jako najswiezsze to dodaje je gdzies w srodku:/ kto wogule pilnuje tego portalu bo zaczyna sie tu bałagan z lekka robic i w sumie nikt nic nie wie o co chodzi:/ napisze tak: jak znajdziesz Krzychu6611 odpowiedz i to 2 razy taka sama a na koncu bedzie adres E-mail LILI... itd itp to to wlasnie ja to napisalam i to jest odpowiedz do Ciebie.pozdrawiam wszystkich milosnikow i smakoszy pizzy Da Grasso:)

Zgłoś 22.04.2010 tyryry

a Manta to gada bzdury niech sam sobie zjada ciasta z tych swoich " wszystkich przepisow" bo tyle ich podal ze glowa mala a twierdzi ze w da grasoo pracowal :) jakby pracowal... Pokaż więcej

a Manta to gada bzdury niech sam sobie zjada ciasta z tych swoich " wszystkich przepisow" bo tyle ich podal ze glowa mala a twierdzi ze w da grasoo pracowal :) jakby pracowal to objasnil by wszystko po kolei tak jak trzeba a nie kombinowal:/ Przepis jai podal GOŚĆ jest najlepszy jaki mi sie udalo wykorzystac do tej pory chociaz naprawde balem sie juz probowac bo ile mozna marnowac materialow na zrobienie ciasta....niby nic az tak nie trzeba do tego wiele ale jak to zliczyc do kupy to faktycznie mozna by doliczyc sie z 10 kg maki na sam poczatek:/ naprawde warto sprobowac przepisu GOŚCIA :) ja jestem zadowolony i znajomi byli takze zadowoleni:) jedyne co to trzeba sobie te skladniki na ciasto wyliczyc samemu ale to tez nie problem jak zacznie sie to dzielic najpierw na pol wszystkie te skladniki , potem na jeszcze raz pol i tak dalej:) az do uzyskania ciasta na tyle osob ile sie chce;)

Zgłoś 23.05.2011 doll

A ja nie daję wody do pomidorowego tylko przecier i koncentrat. Chyba frajer dodaje do takiego sosu wodę pewnie jeszcze kranówę zamiast mineralki a zamiast szynki mielonkę hahahaaaaaa bo tańsza.... Pokaż więcej

A ja nie daję wody do pomidorowego tylko przecier i koncentrat. Chyba frajer dodaje do takiego sosu wodę pewnie jeszcze kranówę zamiast mineralki a zamiast szynki mielonkę hahahaaaaaa bo tańsza.

Zgłoś 27.08.2009 ann

głupi sos.

Zgłoś 27.08.2009 Zgaga

glupi sos

Zgłoś 16.03.2009 jozek

znam przepis na ciasto i sosy da grasso

Zgłoś 29.07.2011 Doniczka

zajebisty :))

Zgłoś 17.04.2010 denis

Sosso naprawde wyjebany!

Zgłoś 25.03.2009 kasia

cudowny przepis! sos jst wspanialy :D

Zgłoś 04.04.2009 olla

mniaam identyczny jak w DG :D:D

Zgłoś 18.02.2010 Pysiaczek_191

dodajcie jeszcze czubryce zieloną do tego przepisu i dopiero bedzie tak jak z da grasso :) Pozdrawiam

Zgłoś 22.07.2009 pietrek85

MANTA NAPISAL "Dajemy 2 ząbki czosnku; dwie łyżki cukru; trochę soli; 2łyzki majonezu;przyprawy to są mniej więcej proporcje."

Oczywiscie podstawa jest jogurt naturalny? ile go ... Pokaż więcej

MANTA NAPISAL "Dajemy 2 ząbki czosnku; dwie łyżki cukru; trochę soli; 2łyzki majonezu;przyprawy to są mniej więcej proporcje."

Oczywiscie podstawa jest jogurt naturalny? ile go trzeba dac?

Zgłoś 13.02.2010 jedri

wlasnie go wsuwam pyszniutki;D

Zgłoś 15.09.2009 Baton da grasso

Da Grasso wiesz co jesz... Sprobojcie w Chelmie-- zajebista pizza.

Zgłoś 15.09.2009 Baton da grasso

Da Grasso wiesz co jesz... Sprobojcie w Chelmie-- zajebista pizza.

Zgłoś 18.07.2009 dorcia

Ten sos jest rewelacyjny !!!!!!! :):):):)

Zgłoś 30.07.2009 pawell

jozek to daj przepis na ciasto

Zgłoś 23.05.2009 respi

i szlak trafil te tajemnice

heh

ide po czosnek :)

Zgłoś 26.08.2009 Malsi

Poniżej podaję fajny przepis na ciasto do pizzy (nie takie jak w DG ale też pycha):

400g mąki zmieszać z 4 łyżkami oleju, z drożdżami (drożdże w szklance rozrobić z mlekiem i wodą - pół n... Pokaż więcej

Poniżej podaję fajny przepis na ciasto do pizzy (nie takie jak w DG ale też pycha):

400g mąki zmieszać z 4 łyżkami oleju, z drożdżami (drożdże w szklance rozrobić z mlekiem i wodą - pół na pół, tak aby wyszła cała szklanka) oraz do smaku dodać trochę soli i pieprzu oraz oregano. Po ugnieceniu ciasta w misce przykryć naczynie suchym ręcznikiem i odstawić do wyrośnięcia. Potem na sporej blaszce wałkujemy i nakładamy poniższy sos. Potem nakładamy co sie nam żywnie podoba :P

Sos na spód:

Koncentrat rozrobić z wodą przegotowaną (pół na pół), dodać do tego sporo majeranku

SMACZNEGO !!!

Zgłoś 17.08.2009 Tresz

pokruszony czosnek

majonez

śmietana

Zgłoś 17.08.2009 Dosia

Bardzo smaczny. Pizza była przepyszna. Prawie jak z da grasso.

Zgłoś 08.08.2009 spike

ale szarpie z ust czosnkiem i oto chodzilo

a jesli chodzi o ciasto

to osobiscie polecam standardowy przepis maka olej drozdze

tylko trzeba trzymac go dobe w lodoowce przykry... Pokaż więcej

ale szarpie z ust czosnkiem i oto chodzilo

a jesli chodzi o ciasto

to osobiscie polecam standardowy przepis maka olej drozdze

tylko trzeba trzymac go dobe w lodoowce przykryty oczywiscie

polecam pzdr

Zgłoś 08.08.2009 ser do pizzy

czy to prawda ze mieszaja ser z masłem aby otrzymac konsystencje mozzarelli???

Zgłoś 07.08.2009 moniqa

Sos jest WYŚMIENITY :-)

Zgłoś 19.08.2011 kacha

mam dziś robić ten sos czosnkowy od manty zobaczymy co z tego wyjdzie

Zgłoś 26.01.2010 lukasz

pychota

Zgłoś 02.02.2010 Seba

Może teraz dowale do pieca ale który przepis na sos jest tu najbardziej chwalony? Manta podał tyle wersji że nie wiadomo na który mówicie że jest rewelacyjny :D najbliższy smak do serwowanego w ... Pokaż więcej

Może teraz dowale do pieca ale który przepis na sos jest tu najbardziej chwalony? Manta podał tyle wersji że nie wiadomo na który mówicie że jest rewelacyjny :D najbliższy smak do serwowanego w DG to? ;)

Zgłoś 28.02.2010 pizzoman

jak mozna jesc pizze z sosem? Jakim kolwiek, oprocz tego ktory idzie na spod pizzy. Przeciez kazdy sos, zwlaszcza czosnkowy zabija smak pizzy. Syf i tyle.

Zgłoś 03.03.2010 super zul

właśnie robię sos napisze jak wyszedł

Zgłoś 03.03.2010 super zul

pizzoman to ci...

Zgłoś 05.03.2010 GOŚĆ

PRACOWALAM W DA GRASSO I PRZEPIS NA SOS CZOSNKOWY JEST TAKI:) POTRZEBUJEMY MALY MAJONEZ I DWA MALE JOGURTU NATURALNE KONIECZNIE BO INACZEJ ZEPSUJEMY CALY SMAK I NAWET CZOSNEK NIE POMOZE . DO TEG... Pokaż więcej

PRACOWALAM W DA GRASSO I PRZEPIS NA SOS CZOSNKOWY JEST TAKI:) POTRZEBUJEMY MALY MAJONEZ I DWA MALE JOGURTU NATURALNE KONIECZNIE BO INACZEJ ZEPSUJEMY CALY SMAK I NAWET CZOSNEK NIE POMOZE . DO TEGO WSYPUJEMU ZE TRZY LUZECZKI CUKRU ALE TAKI DO HERBATY:) POTRZEBUJEMY GLOWKE CZOSNKU OBIERAMY WSZYSTKIE ZABKI ZALEWAMY ZWYKLYM OLEJEM NP.KUJAWSKIM I NAJLEPIEJ BLENDEREM ROZDRABNIAMY DO KONSYSTENCJI PAPKI.TERAZ ZIOLA:) POTRZEBUJEMY OREGANO I MAJERANEK( SKAD CO U NIE KTORYCH POMYSL NA BAZYLIE TO NIE WIEM ALE ONA NIE MOZE SIE TAM ZNALEZC:) MA SPECYFICZNY SMAK I ZAPACH ALE NIE WSKAZANY DO TEGO SOSU) TAKZE BAZYLIE SOBIE ODPUSCCIE:)) ZIOLA ZALEWAMY WRZATKIEM WEZCIE ICH TAK PO POLTORA LYZECZKI Z KAZDEGO RODZAJU. TE WSZYSTKIE SKLADNIKI MIESZAMY ZE SOBA AZ SOSIK BEDZIE JEDNOLITY:) TO JEST PRAWIDLOWY PRZEPIS NA SOS CZOSNKOWY Z DA GRASSO:) POZDRAWIAM I ZYCZE SMACZNEGO:)

Zgłoś 05.03.2010 GOŚĆ

A TEGO JOGURTU DAJCIE JEDEN I POL KUBKA BO WYJDZIE ZA BARDZO LEJACY:)

Zgłoś 05.03.2010 GOŚĆ

a Ty Manta to piszesz takie bzdury ze ja nie wiem kto Ci takich rzeczy nagadal :) jakie moczenie czosnku w oleju zeby byl lepszy smak??? jesli chodzi o to by czosnek byl w smaku ostrzejszy to na... Pokaż więcej

a Ty Manta to piszesz takie bzdury ze ja nie wiem kto Ci takich rzeczy nagadal :) jakie moczenie czosnku w oleju zeby byl lepszy smak??? jesli chodzi o to by czosnek byl w smaku ostrzejszy to najlepiej w wodzie go moczyc a nie w oleju:) olej daje smak calemu sosu i jest potrzebny do tego by lepiej roztrzaskac go blenderem na papke a potem jak polaczysz to z majonezem i innymi produktami to konsystencja jest jednolita i to wszystko na ten temat:) drugie ze nie wiesz to nie pisz bzdur tak jak z ta bazylia bo w tych sosach ani w pomidorowym ani w czosnkowym nie znajdziesz tej przyprawy wogole;) w pomidorowym masz oregano majeranek i tymianek oraz sol cukier i pieprz a w czosnkowym tylko oregano i majeranek:) poza tym koncentrat rozrabiamy owszem z woda ale nie pol na pol tylko na tyle by z sosu nie wyszla zupa:) tu tez musisz uzyskac gestsza konsystencje bo jakbys taka zypa polal pizze to wszystko by splywalo i nie mialo smaku:)pracowalam w dagrasso kilka lat to sie ze mna nie kloc i nie wciskaj innym zlych przepisow:)

Zgłoś 05.03.2010 GOŚĆ

podam przepis na ciasto da grasso ale jest to przepis az na 30 sztuk:) 5 litrow wody 12 kilo maki 0,5kg cukru 250gr soli 0,7 litra oleju kostka drozdzy.jak komus sie chce to niech sobie sam wyli... Pokaż więcej

podam przepis na ciasto da grasso ale jest to przepis az na 30 sztuk:) 5 litrow wody 12 kilo maki 0,5kg cukru 250gr soli 0,7 litra oleju kostka drozdzy.jak komus sie chce to niech sobie sam wyliczy ile skladnikow potrzeba na jedna pizzuchne:)

Zgłoś 27.05.2011 paladyncio

Sosik bardzo pyszny i dodałem niektóre swoje przyprawki, ale tak to wyśmienity :D

Zgłoś 08.06.2012 ggg

kurcze nie miałem jogurtu ani kefiru więc dałem zsiadłe mleko i resztę tak jak w opisie , wyszedł rzadki czosnkowo-ostry bo dużo przypraw oregano i pieprzu !!! na pierwszy raz może być . ;-D

... Pokaż więcej

kurcze nie miałem jogurtu ani kefiru więc dałem zsiadłe mleko i resztę tak jak w opisie , wyszedł rzadki czosnkowo-ostry bo dużo przypraw oregano i pieprzu !!! na pierwszy raz może być . ;-D

Zgłoś 13.04.2010 Krzychu6611

Witam mam pytanie do posta GOSCIA z przepisem na 30 sztuk ciast czy drozdze musza byc podzielone na 30 ? bo z czego wiem w innych przepisach jest np pol kostki badz 1/3 kostki ile więc tych droz... Pokaż więcej

Witam mam pytanie do posta GOSCIA z przepisem na 30 sztuk ciast czy drozdze musza byc podzielone na 30 ? bo z czego wiem w innych przepisach jest np pol kostki badz 1/3 kostki ile więc tych drozdzy ?

Zgłoś 09.08.2011 Smakosz Waldek

Ten sos jest przepyszny dawno takiego nie jadłem :)

Zgłoś 25.08.2011 Patryk

Sos wyszedł super ! Naprawdę polecam !

Zgłoś 28.02.2011 marcinek1410

Ja polecam ten przepis; Jeden duzy jogurt naturalny,3 lyzki majonezu,2 lyzeczki mleka,4 zabki czosnku nie za duze,sol do smaku pieprz posiekana natka pietruszki, oregano ziola prowansalskie,i sz... Pokaż więcej

Ja polecam ten przepis; Jeden duzy jogurt naturalny,3 lyzki majonezu,2 lyzeczki mleka,4 zabki czosnku nie za duze,sol do smaku pieprz posiekana natka pietruszki, oregano ziola prowansalskie,i szczypta curry. wlewamy jogurt naturalny do naczynia potem dodajemy majonez mleko, wycisniete przez praske zabki czosnku szczypte soli pieprz do smaku posiekana pietruszke oregano ziola prowansalskie i jesli ktos lubi ostrzejszy soso to curry. calosc mieszamy tak aby nie bylo grudek lub miksujemy najlepiej blenderem okolo minuty.sos najlepiej smakuje z pizza lub kawalkami kurczka mozna serwowac nawet do innych posilkow wedlug uznania sos jest zrobiony ze sprawdzonego zrodla z mojej wlasnej pizzerii polecam.

Zgłoś 07.05.2010 Cienki

Jak się wymoczy czosnek w oleju to jest łagodniejszy. Nie pali tak.

Zgłoś 25.05.2010 lups

ami nie

Zgłoś 04.02.2011 Teresa

Sos jest pyszny;) polecam, choć doradzam dodać mniej jogurtu i więcej majonezu , gdyż konsystencja jest mało gęsta.

Zgłoś 15.04.2011 Pro ziom :)

Jebać ten sos .. nie dobre jak huj.

Zgłoś 27.06.2010 podpowiedz

165 ml wody, 400 g maki, 16 g cukru, 8g soli, 23 ml oleju, 3,5g drozdzy

przeliczenie skladnkow ciasta na jedna pizze

Zgłoś 05.07.2010 ryr

zjebał

Zgłoś 12.07.2010 konrad

hehe, ten sos jaki podałeś nie jest taki jak w Da Grasso, jest o wieele za słodki, dlatego odpuszczam sobie cukier lub dodaję tylko szczyptę ;) pozdrawiam.

Zgłoś 14.07.2010 pam

sos jest przepyszny, nawet chyba lepszy niż w da grasso ;)

Zgłoś 16.07.2010 Panda

Do GOSCIA. Koleżanko naucz sie czytac. Po pierwsze Manta nie napisał że moczenie czosnku w oleju wyostrza smak tylko łagodzi, po drugie wcale sie z Toba nie kłócił. Po trzecie przepis który poda... Pokaż więcej

Do GOSCIA. Koleżanko naucz sie czytac. Po pierwsze Manta nie napisał że moczenie czosnku w oleju wyostrza smak tylko łagodzi, po drugie wcale sie z Toba nie kłócił. Po trzecie przepis który podał Manta jest dużo lepszy niż twój. Przede wszystkim koleżanko nie wiem skąd masz ten przepis ale nigdy w da grasso nie jadłem takiego sosu i nigdzie takich nie robią. Za dużo majonezu. Na pewno nie wyjdzie słoik majonezu a półtorej słoika jogurtu.

Zgłoś 29.07.2010 dominik

Zrobiłem ten sos z przepisu Manty i jest rewelacyjny nie wiem skąd Manta zna ten przepis ale jestem jej bardzo wdzięczy za to ze podzieliła się z nim z nami. MANTA JESTEŚ WSPANIAŁA!!!!!

... Pokaż więcej

Zrobiłem ten sos z przepisu Manty i jest rewelacyjny nie wiem skąd Manta zna ten przepis ale jestem jej bardzo wdzięczy za to ze podzieliła się z nim z nami. MANTA JESTEŚ WSPANIAŁA!!!!!

Pozdrawiam

Dominik

Zgłoś 09.08.2010 starkowa

zajebisty jest ! polecam ;)

Zgłoś 10.02.2011 ee

ese

Zgłoś 02.09.2010 ZAGI

WYPASIONY SOS ! ! ! ! ! ! ! Dzieki za przepis :)

Zgłoś 04.09.2010 EwciaK

NIE PRZEJMUJ SIĘ GŁUPIMI KOMENTARZAMI !! Soooosik Pyyyychotka :)) bardzo dziękuje za przepis:)

Zgłoś 07.09.2010 kik

pyszniutki !!!!!!!!!!!!!! palce lizać ;p