Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Sos Dawidka

Tekst i foto Dawidek 02-03-2008

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
-6 złprosty15 min.-

Składniki:

250 ml kefiru,
4 łyżki majonezu,
2 łyżeczki musztardy,
3 ząbki czosnku,
szczypta ostrej papryki,
sól, pieprz do smaku.

Jak przyrządzić:

Kefir wylewamy do miseczki,czosnek przeciskamy przez praskę,dodajemy majonez (najlepiej kielecki), potem musztardę (też tej firmy), wszystko mieszamy na gładką masę, dodajemy paprykę,sól i pieprz.

Potrzebne przybory:

Praska.

Jak podawać?

Najlepszy do mięs na zimno: wołowiny i drobiu.

Uwagi:

Czosnku można dać więcej, jeśli ktoś lubi!

Czas przygotowania:

15
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.