Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Sos Diane (na stek)

Tekst i foto kolo 03-02-2008

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
16 złprosty15 min.średnia

Składniki:

mała cebula 1 szt,
pieczarki ok 3 szt,
musztarda 1 łyżka,
śmietana 12 % 100 ml,
sos pomidorowy ( lub blendowane pomidory z czosnkiem i solą) ok 200 ml,
sól, pieprz,
olej.

Jak przyrządzić:

Cebule siekamy i szklimy na rozgrzanym oleju. Dodajemy posiekane pieczarki. Podsmażamy, dodajemy sos pomidorowy i musztardę. Jak zgęstnieje i ściemnieje dodajemy śmietanę i sól, pieprz według uznania. Dusimy ok 5 min.

Potrzebne przybory:

Patelnia, nóż, deska, łyżka drewniana.

Jak podawać?

Polewamy sosem wcześniej przygotowane mięso. Sos podajemy gorący lub ciepły. Wyśmienicie smakuje z chlebkiem.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.