Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Szaszłyki z mozzarelli, pomidorków i brzoskwini

Tekst i foto Basia Nowak 20.09.2013

Pomysł na oryginalną przystawkę. Jeśli masz w planach domowe przyjęcie dla znajomych, warto pomyśleć o lekkich i wygodnych do jedzenia przystawkach. Świetnie na taką okazję sprawdzą się szaszłyki z sera mozzarella, pomidorków koktajlowych i brzoskwini. Połączenie owoców z warzywami i serem urozmaicą listki bazylii oraz sos z limonki i papryczki jalapeno.
Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
418 złprosty40 min.niska

Składniki:

opakowanie pomidorków koktajlowych, opakowanie kulek mozzarelli, 3 pokrojone brzoskwinie, liście świeżej bazylii. Sos: 1/3 szklanki oliwy z oliwek, przypieczona przekrojona na pół papryczka jalapeno, 1 pokrojony ząbek czosnku, 2 łyżki soku z limonki, 1 łyżeczka soku pomarańczowego, sól, pieprz, długie patyczki do szaszłyków.

Jak przyrządzić?

Przygotuj sos łącząc wszystkie składniki i odstaw na 30 minut. Nabijaj na patyczki kolejno pomidorki, mozzarellę, bazylię i brzoskwinię. Usuń z sosu czosnek i papryczkę. Ułóż szaszłyki na półmisku i polej pozostałą miksturą.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.