Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Szybkie pyszne i zdrowe spaghetti

Tekst i foto Dan 11-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
48 złprosty15 min.niska

Składniki:

400 g spaghetti, koniecznie Fit,
500 ml soku warzywnego Fit Śródziemnomorski,
200 g mięsa mielonego wołowego lub soja,
20 g parmezanu,
można dodać cebulkę, czosnek i przyprawy wg uznania, jak kto lubi.

Jak przyrządzić:

W czasie przygotowywania mięsa ugotować makaron - al dente (lekko twardy).

Podsmażyć mięsko z cebulką lub ugotować soję i też podsmażyć. Następnie wlać sok Fit i ewentualnie zagęścić odrobiną mąki...

Podawać z ugotowanym makaronem, parmezanem i listkami świeżej bazylii.

Życzę smacznego!!

Jak podawać?

Można mieszać wszystko w jednym naczyniu przed podaniem (tak jak to robią Włosi) bądź też polać makaron sosem już na talerzu.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 15.06.2007 KingA

lUUBIE SPAGHETTI!!ale mi sie go nie chce robic lol ;/ Lubie tez takie przysssmaki;) ktore szybko sie przyrządza:) Taki ze mnie typ :Pp

Zgłoś 15.06.2007 To znowu ja :P p

Noo..przepisik chyba calkiem niezły..;/ Dowiedzialam sie jaki spaghetti jadają Włosi :D hehe:))