Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Tortellini z groszkiem i smietana

Tekst i foto gonia 19-07-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4? złwymagający60 min.wysoka

Składniki:

- 2 paczki mrożonych pierożków z mięsem
- 4 śmietany 30%
- groszek
- szynka
- pieczarki
- ser
- mleko
- masło
- sól, pieprz, lubczyk, zioła

Jak przyrządzić:

Pierożki wrzucamy do wrzącej, osolonej wody - odcedzamy jak będą miękkie. Układamy je w 4 jednorazowych, aluminiowych blaszkach. Dodajemy groszek, pokrojoną w paski szynkę i podpieczoną na masełku pieczarkę. Śmietanę rozrzedzamy mlekiem (gęstość wg uznania) i przyprawiamy solą, pieprzem, lubczykiem i ziołami (ostrość jak kto lubi). Przygotowaną śmietankę rozlewamy na 4 blaszki (sosu ma być dość dużo na blaszce). Posypujemy obficie startym serem. Gotowe formy wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Zapiekamy aż ser się rozpuści, po czym znowu posypujemy serem. Czas pieczenia ok. 30 minut.
Smacznego!

Jak podawać?

gorące, od razu z piekarnika, w blaszkach w których się piekło!

Czas przygotowania:

Ser musi się dobrze zarumienić,żeby danie było gotowe.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 20.07.2005 qq

jak temperatura piekarnika ma być?

Zgłoś 20.07.2005 gonia

Hej!ja pieke zawsze w piecyku elektrycznym i nie mam pojęcia jak jest temperatura.Nagrzej piekarnik z 5 minut i wkładaj!Pa