Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Ziemniaki faszerowane

Tekst i foto remek 12-06-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złśredni40 min.?

Składniki:

- ziemniaki,
- pieczarki,
- cebula lub por,
- ser zółty,
- przyprawy.

Jak przyrządzić:

Surowe ziemniaki drążymy łyżko stołową, tak na oko. Pieczarki scieramy na tarce (dużej), cebulę/pora (w zaleznosci, kto co woli) kroimy, ser tez scieramy na tarce (drobnej). Smażymy pieczarki i cebulę/pora razem. Jak sie zesmażą doprawiamy do smaku. Potem calość juz wymieszana naklady na ziemniaki i posypujemy serem. I do piekarnika, i w zaleznosci od ziemnakow okreslamy, ile je bedziemy piekli, najlepiej sprawdzić widelcem, czy ziemniaki są miękkie.

Jak podawać?

Można do mięska, ale również same smakują wysmienicie. I najlepiej do tego podać sos czosnkowy.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 21.06.2004 Pinokio i Calineczka

Świetne! Dzieki za przepis!

Zgłoś 08.07.2004 gaja

To na pewno będzie coś pysznego,jutro spróbuję.

Zgłoś 28.01.2005 Nardina

Robie tez ziemniaczki z farszem miesno - grzybowym... tez pycha.

Zgłoś 29.09.2005 bea

a te ziemniaczki obrane mają być czy w łupinach?

i w piekarniku pod przykryciem?

Zgłoś 06.11.2006 renata

ja dzisiaj na technologii robie ziemniaczki więc sie okaże jak samuje:)ale przeczuwam ze będa wyśmienite:)

Zgłoś 13.03.2010

na oko to chłop w szpiatlu wyladowal