Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Zupa kalafiorowa

Tekst i foto Sylwia 26-06-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
46 złprosty30 min.?

Składniki:

3-4 ziemniaki, średni kalafior, 250 g fasolki żółtej lub zielonej, wywar z kurczaka lub kostki rosołowe, drobny makaron, marchewka, pietruszka, seler

Jak przyrządzić:

Do garnka wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki, różyczki kalafiora, pokrojoną fasolkę i starte na dużych oczkach tarki pozostałe warzywa (szybciej się ugotują) i oczywiście kostki rosołowe. Pod koniec gotowania dodajemy makaron (większą garstkę), aby zagęścił zupkę, na koniec dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku.

Czas przygotowania:

Uwaga: nie rozgotować za mocno kalafiora!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 02.08.2006 aśka

przynajmniej jakis normalny przepis-szybkie do przyrzadzenia i smaczne:) bez jakichs jajek i mleka:) nic tylko gotowac!

Zgłoś 29.08.2006 Lenka

Przepis fajny ale ziemniaki z tym makaronem troche mi nie leżą. Ale można wysadzić makaroni dać więcej ziemniaczków :) Jutro jemy kalafiorową :)

Zgłoś 30.08.2006 Basia

po co fasolka do kalafiorowej ??

Zgłoś 27.03.2007 ewa

ta zupa na bank nie kosztuje 6 zl

Zgłoś 03.02.2008 anka

zupka pyszna ale bez makaronu i fasolki

Zgłoś 19.06.2013 gość

You got to push it-this essnteial info that is!